ADHD

יתרונות בדיקות סקר משולבות לזיהום בנגיפי HCV ו-HIV במרפאות ראשוניות (J Viral Hepat)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Viral Hepatitis מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תכנית התערבות פשוטה עשויה להוביל לעליה בשיעור בדיקות הסקר לנגיפי HIV (Human Immunodeficiency Virus) ו-HCV (Hepatitis C Virus), בהשוואה לתכנית הדרכה בלבד וכי באמצעות שאלון למילוי עצמי ובדיקות מהירות הוביל לעליה משמעותית בשיעורי אבחנת זיהומי HCV.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי HCV ו-HIV מהווים גורם משמעותי לתחלואה ברחבי העולם. הם ביקשו לבחון את ההשפעה של תכנית סקר משולבת, הכוללת שאלון להערכת סיכון ובדיקת מהירה לאבחנת הנגיפים על שיעור בדיקות הסקר ואבחנות חדשות של זיהומים אלו.

המחקר הפרוספקטיבי, אקראי, נערך במרפאות ראשוניות. זרוע ההתערבות כללה 4 תכנית הדרכה בת 4 שעות, שימוש בשאלון להערכת הסיכון ובדיקות מהירות. במרכזי שנכללו בזרוע הביקורת נכללה רק תכנית ההדרכה. המשתנים העיקריים נבחנו היו היקף בדיקות הסקר ומספר ושיעור אבחנות חדשות של זיהומי HIV ו-HCV.

מבין 7,991 משתתפים, ב-4,670 (58.5%) ו-2,894 (36.2%) תועד סיכון ל-HIV או HCV בשאלון האמור. בקרב משתתפים צעירים יותר, גברים ואלו מאמריקה הלטינית ומזרח אירופה תועד הסיכון הגבוה ביותר לתוצאה חיובית בשאלון.

שיעור כיסוי בדיקות הסקר הכולל היה גבוה יותר בזרוע ההתערבות (יחס סיכויים של 17.7, p<0.001). רק שני נבדקים חיוביים ל-HIV זוהו, בהשוואה לנבדק אחד במרכזים בזרוע הביקורת. שיעור אבחנות HCV היה גבוה יותר במרכזים בזרוע ההתערבות, עם 37 לעומת 7 בדיקות חיוביות, בהתאמה (יחס סיכויים של 5.2, p<0.001). מבין אלו, ב-10 מקרים מדובר היה באבחנות חדשות וב-27 מקרים היה מדובר באבחנות קודמות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי תכנית התערבות פשוטה עשויה להוביל לעליה בשיעור בדיקות הסקר לנגיפי HIV ו-HCV, בהשוואה לתכנית הדרכה בלבד. בחירת נבדקים בסיכון באמצעות שאלון למילוי עצמי והשימוש בבדיקות מהירות הוביל לעליה משמעותית בשיעורי אבחנת זיהומי HCV.

J Viral Hepat. 2021;28(2):345-352.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    מנתונים חדשים שפורסמו ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי הנוגדן החד-שבטי Nirsevimab הדגים יעילות של 90% במניעת אשפוז עקב זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) בתינוקות. ממצאי המחקר תומכים בהמלצות הנוכחיות של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן התומכות במתן Nirsevimab ביילודים ותינוקות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי RSV הינו הגורם המוביל לאשפוז תינוקות בארצות […]

  • האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    בילדים קטנים שנולדו במהלך חודש אוקטובר סיכון מופחת להדבקה בשפעת כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים כותבים כי הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בעובדה שילדים נוטים לקבל חיסונים בביקורים סדירים בחודש בו הם נולדו וחודש אוקטובר הינה תקופה מצוינת לקבל את החיסון כנגד שפעת. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים ממאגר הנתונים MarketScan […]

  • מעל 50% ממבוטחי קופות החולים בני 65 ומעלה חוסנו נגד RSV, אך רק 15% מכלל המבוטחים; ירידה בשיא תחלואת השפעת

    מעל 50% ממבוטחי קופות החולים בני 65 ומעלה חוסנו נגד RSV, אך רק 15% מכלל המבוטחים; ירידה בשיא תחלואת השפעת

    נמשכת הירידה בתחלואה נשימתית, אם כי, פעילות השפעת המשיכה להיות גבוהה. עיקר הירידה חל בקהילה, כאשר בהשוואה לשבוע שעבר, חלה ירידה של 20% בדגימות החיוביות לשפעת במרפאות המייצגות בקהילה.

  • הפטיטיס D - סקירה (JAMA, CME)

    הפטיטיס D - סקירה (JAMA, CME)

    זיהום בנגיף הפטיטיס D הוא סיבה לדאגה ברחבי העולם, כאשר הוא מתרחש בשילוב עם זיהום בנגיף הפטיטיס B, ומשפיע על כ-12 עד 72 מיליון בני אדם ברחבי העולם. סקירה זו מתוך ה-JAMA מתעמקת במורכבויות של זיהום בנגיף הפטיטיס D, עם פירוט על אֵפּידֶמיולוגיה, אבחון, מניעה וכן על ההתפתחויות העדכניות בטיפול בו. סקירת המידע הזמין מעניקה תובנות חשובות על האתגרים שמציב זיהום בנגיף הפטיטיס D ועל המאמצים המתמשכים לטפל בבעיה זו של בריאות הציבור.

  • השוואה בין Dolutegravir ו-Efavirenz על דיכאון/חרדה והפרעות שינה בנשים הרות ולאחר-לידה עם HIV (מתוך AIDS)

    השוואה בין Dolutegravir ו-Efavirenz על דיכאון/חרדה והפרעות שינה בנשים הרות ולאחר-לידה עם HIV (מתוך AIDS)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת AIDS עולה כי אין הבדלים מובהקים סטטיסטית בין משטרי טיפול המבוססים על Dolutegravir (טיויקיי) או על Efavirenz בהשפעה על דיכאון, חרדה או הפרעות שינה בנשים הרות או לאחר-לידה עם HIV. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הן Dolutegravir והן Efavirenz הוכחו כיעילים בהיריון ולאחר לידה למניעת הדבקה ורטיקאלית של HIV ולשמירה […]

  • long-COVID גרם לאלפי מקרי מוות בארה

    long-COVID גרם לאלפי מקרי מוות בארה"ב (CDC)

    בעוד שמחלת COVID אקוטית כבר גבתה את חייהם של למעלה ממיליון אנשים בארצות הברית לבדה, מנתונים חדשים שפרסם ה-CDC, מתברר כי אלו לא מקרי התמותה היחידים שנגרמו מהנגיף

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה