ADHD

וירוסים אונקוליטים מאריכים את ההישרדות במטופלים עם גידולים מוחיים אגרסיביים/ New England Journal of Medicine

מאת ד”ר יוליה וקסמן

אימונותרפיה ניסיונית שכוללת גרסה מהונדסת של herpes simplex virus type 1 (HSV-1) גרמה להכפלה של ההישרדות החציונית בילדים ומתבגרים עם הישנות של high-grade gliomas.

גליומות מסוג high-grade נחשבות לסרטנים מאוד אגרסיביים כאשר בקבוצת הבקרה ההיסטורית ההישרדות החציונית הייתה 5.3 חודשים, לעומת קבוצת המחקר שבה ההישרדות הייתה 12.2 חודשים.

מדובר במחקר פאזה ראשונה שכלל 12 מטופלים בגלאים 7-18 עם high-grade gliomas שקיבלו G207 בעירוי ישירות לתוך הגידול המוחי.

למרות שמדובר במספר קטן של חולים, התוצאות מעודדות, במיוחד לאור העובדה שמדובר בסרטן מאוד אגרסיבי שאינו מגיב לטיפולים הקיימים.

מדובר בתרופה G207 שהיא צורה מהונדסת גנטית של HSV-1 כך שהווירוס פעיל רק בתאי הגידול ולא בתאים הבריאים. הווירוס האונקוליטי מוחדר ישירות לתוך הגידול וכך עוקף את ה- BBB. בנוסף לכך שהווירוס תוקף את תאי הגידול ישירות ומפרק אותם, הוא יכול להפוך tumor immune evasion ולעורר תגובה אימונית נגד תאי הגידול. במודלים של חיות. מנה אחת של קרינה מעלה את יעילותו של הווירוס על ידי הכפלת ופיזור הווירוס. במחקרים הפרה הקליניים תאי גידול מילדים היו רגישים פי 11 ל- G207 לעומת תאי גידול של מבוגרים. ההיפותזה של החוקרים היתה ש- G207 בתוך הגידול יעלה את כמות הלימפוציטים בגידול ויהפוך גידולים “קרים” אימונולוגית לגידולים “חמים”.

ישנו HSV-1 אונקוליטי דומה שנקרא Talimogene laherparepvec ואושר FDA ב- 2015 לטיפול מקומי במלנומה.

הפאזה הראשונה כללה ילדים ומתבגרים עם גידולים סופרטנטוריאלים בגודל 1 ס”מ או יותר שהתקדמו אחרי ניתוח, קרינה או כימותרפיה. נבדקו ארבעה מינונים כאשר היו שלושה חולשים בכל מינון (10^7 PFU, 10^8 PFU, 10^7 PFU עם קרינה, 10^8 PF עם קרינה). ל- 10 מטופלים היתה גליובלסטומה, למטופל אחד anaplastic astrocytoma ולמטופל אחד היתה high-grade glioma not otherwise specified

11 מתוך 12 המטופלים הגיבו, 4 מטופלים שרדו מעל 18 חודשים לאחר קבלת הטיפול, שזה מעל ההשרדות הצפויה של מטופלים עם אבחנה חדשה. ההשרדות היתה טובה יותר במטופלים שהיו להם נוגדנים ל- HSV-1 טרם מתן תרופת המחקר. לא ניתן להסיק מסקנות לגבי תוספת הקרינה לאור כמות החולים הקטנה שנכללה במחקר.

מבחינת פרופיל הבטיחות, תרופת המחקר נסבלה היטב על ידי המטופלים ולא היו תופעות לוואי חמורות ולא הייתה עדות לוירמיה.

מתוכנן מחקר פאזה שניה שבו יהיה שימוש ב- G207 עם קרינה בילדים ומתבגרים עם high-grade gliomas פרוגרסיבית ואו בהישנות.

הכתבה פורסמה ב- Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה