ADHD

עדויות חדשות קובעות כי נוגדי-דלקת שאינם סטרואידים אינם מעלים את הסיכון לתחלואה או תמותה בחולי קורונה (Lancet Rheumatol)

אין הוכחה לקשר בין טיפול בנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים (Nonsteroidal Anti-Inflammatory Drugs, או NSAID) ובין עליה בחומרת המחלה או בסיכון לתמותה בחולים עם COVID-19 שנדרשו לאשפוז, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מבריטניה שפורסמו בכתב העת The Lancet Rheumatology.

בשלב מוקדם במהלך מגפת הקורונה עלו טיעונים כי השימוש ב-NSAID עשוי להוביל להתפתחות מחלה חמורה יותר בחולים שנדבקו בנגיף. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הבטיחות של תכשירים ממשפחת NSAID ולקבוע אם טיפול קודם בתרופות ממשפחה זו מלווה בעליה בחומרת COVID-19.

המחקר הפרוספקטיבי, רב-מרכזי, כלל משתתפים מכל גיל שאושפזו בשל זיהום בנגיף הקורונה בין 17 בינואר ועד 10 באוגוסט, 2020. התוצא העיקרי היה שיעורי התמותה באשפוז והתוצאים המשניים כללו את חומרת המחלה בקבלה, אשפוז ליחידת טיפול נמרץ, הנשמה מלאכותית, הנשמה לא-פולשנית, טיפול בחמצן ונזק כלייתי חד.

מדגם המחקר כלל 71,915 משתתפים מ-255 מרכזים רפואיים ברחבי אנגליה, סקוטלנד ווילס עם נתוני תמותה עדכניים. מבין אלו, 4,211 משתתפים (5.8%) נטלו נוגדי-דלקת שאינם סטרואידים לפני האשפוז לבית החולים.

החוקרים ערכו התאמה בין 4,205 חולים שטופלו בנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים ובין 4,205 משתתפים שלא קיבלו את הטיפול התרופתי.

בעת הקבלה לאשפוז, החוקרים לא זיהו הבדלים משמעותיים בחומרת הזיהום בין אלו שנחשפו ל-NSAD ואלו ללא חשיפה ל-NSAID.

לאחר תקנון למשתנים שונים, הטיפול ב-NSAID לא לווה בעליה בשיעורי התמותה באשפוז (p=0.35), סיכון מוגבר לאשפוז ליחידות טיפול נמרץ (p=0.89), צורך בהנשמה פולשנית (P=0.69), צורך בהנשמה לא-פולשנית (p=0.14), דרישה לחמצן (p=0.97), או הופעת נזק כלייתי חד (p=0.33).

החוקרים מסכמים וכותבים כי השימוש ב-NSAID אינו מלווה בסיכון מוגבר לתמותה או עליה בחומרת COVID-19.

Lancet Rheumatol 2021

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה