ADHD

האם טיפול באספירין מפחית סיכון לזיהום לאחר ניתוח להחלפת מפרק הברך? (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Musculoskeletal Infection Society)

מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Musculoskeletal Infection Society עולה כי טיפול באספירין מלווה בשיעורים נמוכים יותר של זיהום עמוק במפרק תותב לאחר ניתוח להחלפה מלאה של מפרק הברך, בהשוואה לטיפולים אחרים.

החוקרים מדווחים כי ממצאי המחקר מעידים כי הטיפול באספירין למניעת תרומבואמבוליזם ורידי לאחר ניתוח ראשוני להחלפה מלאה של מפרק הברך לווה בשיעור נמוך יותר של זיהומים מוקדמים במפרק התותב. לאור זאת, הם מאמינים כי על מנתחים לשקול בחום מתן אספירין כטיפול המועדף בכל החולים בהם יש הצדקה לטיפול.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות כלל המטופלים בבית החולים שלהם אשר פיתחו זיהום במפרק תותב בתוך 90 ימים מניתוח להחלפה מלאה של מפרק הברך, שבוצע בין 2013 עד 2019. מבין 11,547 חולים שענו על קריטריוני ההכללה, 4,941 חולים (42.8%) קיבלו טיפול מונע שאינו אספירין ו-6,606 חולים (57.2%) טופלו באספירין לאחר הניתוח.

החוקרים מציינים כי היו הבדלים מובהקים סטטיסטית בגיל, מדד מסת הגוף, מדד Charlson Comorbidity Index והיסטוריה קודמת של אירועי תרומבואמבוליזם ורידי בין שתי הקבוצות.

מניתוח חד-משתני לזיהוי גורמי סיכון לזיהום מפרק תותב עלה כי גיל, מדד מסת גוף, מדד Charlson Comorbidity Index, טיפול שאינו אספירין, מין זכר והיסטוריה של סוכרת היו כולם מנבאים משמעותיים של זיהום סביב מפרק תותב לאחר ניתוח החלפה מלאה של מפרק הברך.

מניתוח רב-משתני עלה סיכוי נמוך יותר משמעותית לזיהום מפרק תותב בחולים שטופלו באספירין בלבד למניעת תרומבואמבוליזם ורידי. לאחר תקנון לערפלנים אפשריים, הסיכוי להתפתחות זיהום מפרק תותב בקרב מטופלים באספירין היה נמוך ב-46%, בהשוואה לאלו שטופלו בתכשירים אחרים למניעת תרומבואמבוליזם ורידי (יחס סיכויים של 0.542, רווח בר-סמך 95% של 0.305-0.944).

החוקרים כותבים כי על מנתחים המנהלים את הטיפול בחולים לקראת ניתוח החלפה מלאה של מפרק הברך לקחת בחשבון את הסיכון לזיהום סביב המפרק במקרים בהם שוקלים מתן טיפול למניעת תרומבואמבוליזם ורידי שאינו אספירין.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Musculoskeletal Infection Society

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה