ADHD

תוצאות מבטיחות למערכת אף אלקטרוני לזיהוי מוקדם של דחיית שתל במושתלי ריאה (מתוך כנס ה-European Respiratory Society International Congress)

מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-European Respiratory Society International Congress עולה כי מערכת אף אלקטרוני הדגימה דיוק של 86% בזיהוי הפרעה כרונית בתפקוד שתל ריאה במושתלי ריאות.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הפרעה כרונית בתפקוד שתל ריאה מהווה את האיום העיקרי על הישרדות מושתלי ריאות, כאשר הפרעה זו מופיעה בכמחצית מהחולים בתוך פחות מחמש שנים מההשתלה. חציון ההישרדות לאחר אבחנה זו תלוי בפנוטיפ ההפרעה.

מערכת האף האלקטרוני (eNose), הינה מכשיר קטן עם חיישנים לזיהוי תרכובות אורגניות נדיפות המופיעות ב-1% מהאוויר הננשף ומשתנים בתלות בתהליכים מטבוליים. כאשר מושתל ריאה נושף לתוך המכשיר, החיישנים מזהים את דפוס התרכובות והתוצאה עשויה לסייע בזיהוי מספר מחלות ריאה.

החוקרים השלימו מחקר חתך שכלל 91 חולים לאחר השתלת ריאות דו”צ (גיל חציוני של 59 שנים, 47% גברים) בין יולי ועד נובמבר בשנת 2020. החוקרים השלימו מדידה אחת ממערכת האף האלקטרונית מכל מושתל ריאה והשוו את התוצאות אל מול אבחנות קודמות.

מהנתונים עולה כי המערכת הדגימה דיוק של 86% בהבחנה מוצלחת בין 68 חולים עם שתל ריאות יציב ו-23 חולים עם הפרעה כרונית בתפקוד השתל (רגישות של 88%, סגוליות של 78%).

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים בטרם ניתן יהיה להמליץ על שימוש נרחב במערכת זו. על-סמך הנתונים הנוכחיים, הם מאמינים כי בדיקות של האוויר הננשף יסייעו בעתיד באבחנה מוקדמת יותר של הפרעה כרונית בתפקוד שתל ריאה.

מתוך כנס ה-European Respiratory Society International Congress

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה