ADHD

רמות הורמני בלוטת התריס בהריון עשויות להשפיע על התנהגות הילד בגן (Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

מחקר חדש שפורסם ב- Journal of Clinical Endocrinology & Metabolismהראה כי מסלולי הורמון בלוטת התריס של נשים בהריון (רמות בטרימסטר הראשון, השני והשלישי) עשויים לחזות אם צאצאיהן הזכרים יהיו אגרסיביים או נמנעים בגיל 4. מסלולים מסוימים של הורמון בלוטת התריס האימהי היו קשורים להתנהגויות בעייתיות אצל בנים בגיל הרך במחקר של קרוב ל-2000 זוגות אם-ילד בסין. החוקרים זיהו מסלולים נמוכים, בינוניים וגבוהים של הורמון מגרה בלוטת התריס (TSH) ותירוקסין חופשי (FT4).

למחקר גויסו נשים הרות שהולכות לבדיקה ראשונה לפני הלידה ממאי 2013 עד ספטמבר 2014 וזוהו 1860 זוגות אם-ילד. החוקרים תיעדו רמות הורמון בלוטת התריס אימהיות מדגימות דם שנלקחו במהלך השליש הראשון, השני והשלישי, בממוצע בשבוע 10, 25 ו-34 להריון.

החוקרים מצאו שרמות ה-TSH עלו במקצת משליש 1 לטרימסטר 2 ואז ירדו מעט בשליש 3. לרוב הנשים (68%) היה מסלול TSH נמוך, ל-28% היה מסלול TSH בינוני ול-4% היה מסלול TSH גבוה. רמות FT4 ירדו בחדות משליש 1 לטרימסטר 2 ולאחר מכן עלו מעט בשליש 3. לכמחצית מהנשים (52%) היה מסלול FT4 בינוני, ל-33% היה מסלול FT4 נמוך ול-15% היה מסלול FT4 גבוה. כשהילדים במחקר היו בני 4, המטפל העיקרי שלהם (הורה או סבא וסבתא) השלים את רשימת 100 השאלות של Achenbach Child Behavior, כדי לזהות אם הילד לעתים קרובות, לפעמים, או אף פעם לא הראה שלוש התנהגויות בעייתיות מפנימות (תגובתיות רגשית, חרדהדיכאון, או ריחוק) ואו שתי התנהגויות בעייתיות מחצינות (בעיות קשב או התנהגות תוקפנית).

הבנים בני ה-4 שאמהותיהם היו עם מסלול TSH גבוה במהלך ההיריון היו בסבירות גבוהה יותר להסתגר ולהחצין בעיות (OR 2.01). בנים שלאמותיהם היה מסלול גבוה של FT4 במהלך ההיריון היו בעלי סיכוי גבוה יותר לחרדותדיכאון (OR 2.22). ובנים שאימותיהם היו עם מסלול TSH בינוני או מסלול FT4 נמוך היו בסבירות גבוהה יותר להראות התנהגות אגרסיבית (OR 3.76), זאת בהשוואה לבנים שאמהותיהם היו עם מסלולי TSH ו-FT4 תקינים, לאחר התאמה למסיחים פוטנציאליים. עם זאת, לא היה קשר בין מסלולי הורמון בלוטת התריס אימהיים לא תקינים לבין בעיות התנהגות אצל בנות 4.

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה