ADHD

עדויות חדשות קובעות כי נגיף הקורונה אינו עובר בחלב אם (Pediatric Research)

מחקר קטן שפורסם בכתב העת Pediatric Research לא מצא הוכחות כי אימהות שנדבקו בנגיף הקורונה הדביקו בנגיף את התינוקות שלהן דרך חלב אם, נתונים התומכים בתוצאות מחקר קודם בנושא.

החוקרים מסבירים כי המחקר הנוכחי מרחיב את העדויות ממחקרים קטנים קודמים עם עדויות לפיהן נגיף הקורונה אינו מופיע בחלב של נשים מניקות שנדבקו לאחרונה בנגיף.

במחקר החדש בחנו החוקרים דגימות חלב אם של 110 נשים ברחבי ארצות הברית, רובן נשים לבנות באמצע שנות ה-20 ועד אמצע שנות ה-40 לחייהן. מבין אלו, 65 נשים היו מאומתות לזיהום בנגיף הקורונה, 9 נשים סבלו מתסמינים אך היו שליליות בבדיקה לנגיף ויתר הנשים סבלו מתסמינים אך לא עברו בדיקה.

החוקרים מדווחים כי מבין כלל הנשים, רנ”א של נגיף הקורונה זוהה בחלב אם ב-6% מאלו עם עדות לזיהום או מחלה תסמינית וב-9% מהנשים עם בדיקה אבחנתית חיובית לנגיף נגיף קורונה מדבק לא זוהה באף אחת מהדגימות ולא תועדו סימנים לרנ”א תת-גנומי, סמן לשכפול נגיף קורונה.

המחקר הנוכחי כולל את המספר הגדול ביותר של דגימות חלב אם שנבחנו מנשים עם זיהום לאחרונה בנגיף קורונה. אעפ”י כן, גם גודל מדגם זה היה קטן מדי בכדי לאפשר זיהוי גורמים המנבאים נוכחות רנ”א של נגיף הקורונה בחלב אם.

לאור זאת, החוקרים מסכמים וטוענים כי ממצאי המחקר מעידים כי חלב אם אינו מהווה סיכון להדבקה בנגיף הקורונה.

Pediatric Research 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה