ALS & degenerative disease

המלצה לעיון : במעבדה אחת במכון ויצמן משוכנעים שגילו את הדרך לנצח את הסרטן (כתבתו של אסף רונאל ב”הארץ”)

בכתבה מדעית מרתקת (המכילה גם תרשימים דינמיים מאירי עיניים)  מתאר העורך המדעי המעולה של ה”ארץ”, אסף רונאל, את תחום המחקר הייחודי ועם פוטנציאל פורץ דרך,  של פרופ’ עידו עמית (בתמונה, אתר מכון וייצמן) ממכון וייצמן אשר פיתח את הגישה של “טכנולוגיות גנומיות של תא יחיד” (singlecell genomics) .

עמית, וכך גם חוקרים רבים בעולם, וחברות תרופות המפתחות תרופות לסרטן, מאמינים שטכנולוגיה זו תאפשר פיתוח תרופת אימונותרפיות (היינו כאלה שמפעילות את מערכת החיסון נגד התאים הסרטניים) הרבה יותר יעילות מאלה הקיימות כיום, אשר כידוע , משיגות תגובה ותוצאות במרבית סוגי הסרטן רק בחלק קטן יחסית של החולים.

למעשה מה שהוביל את עמית לפתח גישה זו הייתה העובדה שבסרטן המלנומה לתרופות האימונותרפיות שיעורי הצלחה גבוהים משמעותית מאשר בסוגי סרטו אחרים. טכנולוגיית המחקר של תא יחיד אפשרו לו להבין שהדבר נובע מכך שחלבון מסוים, זה שככל הנראה בולם את פעילות תאי החיסון, נמצא בשכיחות נמוכה יותר בסרטן המלנומה, ושנטרול אותו חלבון עשוי להוביל לשיפור דרמטי בתוצאות הטיפול האימונותרפי בסוגי סרטן אחרים.

למעשה, טכנולוגיה זו עשויה אף לסייע בפיתוח תרופות למחלות נוספות שאינן סרטן, שבהן למערכת החיסון עשוי להיות תפקיד, כמו אלצהיימר.

את הכתבה מסיים רונאל בציטוט של פרופ’ עמית שאומר: “בכל המצאה טכנולוגית חדשה אנחנו מתקדמים, בקפיצות ענק, בהבנת הסרטן והמנגנונים שלו להתחמק ממערכת החיסון. הסרטן לעומת זאת לא ממציא מנגנונים חדשים”, הוא מסכם. “הסרטן עדיין מוביל במירוץ. אבל מדי פעם אנחנו מצליחים להשיג אותו, וזה קורה יותר ויותר. בסוף ננצח אותו, זה ברור”.

לכתבה המלאה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה