ALS & degenerative disease

דיווחים נוספים אודות אירועי קרישי דם לאחר מתן החיסון כנגד קורונה של חברת אסטרה-זנקה (מתוך CIDRAP)

מספר מדינות בוחנות דיווחים נוספים אודות קרישי דם בחולים לאחר קבלת חיסון כנגד נגיף הקורונה של חברת אסטרה-זנקה, כולל הולנד, אשר השהתה את השימוש בחיסון בצעירים מתחת לגיל 60 שנים.

מומחים ממשיכים לטעון כי היתרונות של החיסון של חברת אסטרה-זנקה כנגד נגיף הקורונה עולים משמעותית על הסיכונים האפשריים, אך הדיווחים אודות בעיות נדירות של קרישי-דם באלו שחוסנו ממשיכים לכרסם בטענה זו.

בהולנד, משרד הבריאות הכריז על השהיית חיסון תושבים מתחת לגיל 60 שנים כאמצעי זהירות בשל תופעות לוואי אפשריות. צעד זה נבע מדיווחים חדשים אודות תרומבוזיס וספירת טסיות נמוכה לאחר החיסון, כולל חמש נשים בגילאי 25-65 שנים. עד כה, כ-400,000 מנות של החיסון ניתנו ברחבי הולנד.

בבריטניה דווח על 22 מקרים של תרומבוזיס של הסינוסים הורידיים ו-8 דיווחים של אירועי תרומבוזיס עם ספירת טסיות נמוכה, זאת מבין 18.1 מיליון מנות חיסונים של חברת אסטרה-זנקה שניתנו עד כה. לאחר סקירה מקיפה של העדויות, המומחים בבריטניה קבעו כי היתרונות של החיסון עדיין עולים על כל סיכון אפשרי.

פאנל מומחים מטעם ה-British Society of Hematology פרסם הנחיות ביניים אודות האבחנה והטיפול במצבים נדירים אלו, אשר לטענתם לא נקשרו באופן דפיניטיבי עם החיסון. עם זאת, הם מציינים כי מדובר במקרים חריגים, מאחר ולמרות תרומבוציטופניה, החולים פיתחו תרומבוזיס מתקדם, בעיקר ממקור ורידי, עם סיכון גבוה במיוחד לתרומבוזיס של סינוסים ורידיים.

באוסטרליה, קבוצת מומחים הודיעה על בחינת מקרה אפשרי אחד של אירוע קרישיות נדיר לאחר החיסון. בכלי התקשורת דווח על קרישי דם שהתפתחו בגבר בן 44 שנים, אשר אושפז לבית חולים במלבורן עם תרומבוזיס חמור וספירת טסיות נמוכה.

עד כה, למעלה מ-400,000 מנות חיסון של חברת אסטרה-זנקה ניתנו ברחבי המדינה. מהרשויות נמסר כי לא נערכו שינויים בהמלצות וצוות מומחים צפוי להתכנס שוב ב-7 באפריל.

בגרמניה, שאלות נוספות אודות תופעות הלוואי הובילו לשינוי מדיניות מתן החיסונים, בעקבות הכרזה מוקדם יותר השבוע על השהיית מתן החיסון לצעירים מתחת לגיל 60 שנים. מהרשויות נמסר כי אלו מתחת לגיל 60 שנים שקיבלו את מנת החיסון הראשונה של חברת אסטרה-זנקה יקבלו מנה שניה של חיסון אחר. ועידת החיסונים של המדינה הודתה כי אין בסיס מדעי אודות בטיחות מתן מנה אחת של חיסון אחד ומנה שניה של חיסון אחר.

לידיעה ב-CIDRAP

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה