ALS & degenerative disease

פעילות גופנית עשויה לספק הגנה מפני סיבוכי COVID-19 (מתוך British Journal of Sports Medicine)

הליכה פעילות גופנית

במאמר שפורסם בכתב העת British Journal of Sports Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי פעילות גופנית סדירה עשויה להפחית משמעותית את הסיכון לאשפוז עקב COVID-19, אשפוז ביחידת טיפול נמרץ על-רקע הזיהום הנגיפי ותמותה.

החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 48,440 משתתפים אשר דיווחו על היקף הפעילות הגופנית שלהם והשלימו מדידות סימנים חיוניים במאמץ לפחות שלוש פעמים במהל השנתיים שקדמו למגפה ובחנו את הקשר עם סיבוכים של זיהום הקורונה.

מדידות סמנים חיוניים במאמץ כללו את המספר הממוצע של ימים בשבוע של פעילות גופנית בדרגה בינונית-עד-מאומצת ומשך הפעילות הגופנית. משתתפים שאובחנו כחולים מאומתים בין תחילת ינואר ועד 21 באוקטובר, 2020, דיווחו על הפעילות הגופנית שהם כחוסר פעילות גופנית באופן קבוע (0-10 דקות בשבוע), פעילות גופנית מסוימת (11-149 דקות) או פעילות גופנית שעמדה באופן קבוע בהנחיות (מעל 150 דקות).

מהנתונים עולה כי 6.4% מהמשתתפים במחקר היו פעילים גופנית בקביעות, 14.4% לא עסקו כלל בפעילות גופנית והיתר עסקו בפעילות גופנית בהיקף מסוים. כמחצית מהחולים לא סבלו ממחלות רקע, 18% סבלו ממחלת רקע אחת וב-32% תועדו לפחות שתי מחלות רקע.

מבין כלל החולים, 8.6% אושפזו, 2.4% אושפזו ביחידת טיפול נמרץ ו-1.6% הלכו לעולמם.

החוקרים מצאו כי בהשוואה לחולים עם COVID-19 שענו באופן קבוע על ההנחיות, אלו שבאופן קבוע לא היו פעילים גופנית היו בסיכון גבוה פי 2.26 לאשפוז, בסיכון גבוה פי 1.73 בסיכון לאשפוז ביחידת טיפול נמרץ ובסיכון גבוה פי 2.49 לתמותה עקב הזיהום הנגיפי.

בדומה, בהשוואה לחולים עם COVID-19 אשר דיווחו על פעילות גופנית בהיקף מסוים, באלו שבקביעות לא היו פעילים גופנית תועד סיכון גבוה פי 1.20 לאשפוז, סיכון גבוה פי 1.10 לאשפוז ביחידת טיפול נמרץ וסיכון גבוה פי 1.32 לתמותה.

חוסר פעילות גופנית באופן עקבי היה גורם הסיכון השלישי בחשיבותו לתמותה עקב COVID-19, אחרי גיל מעל 60 שנים והיסטוריה של השתלת איבר. חוסר פעילות גופנית היה גורם חשוב יותר אף מעישון, השמנה, סוכרת, לחץ דם גבוה, מחלה קרדיווסקולארית וממאירות.

גם בקרב אלו שהיו לא-פעילים גופנית באופן לא-עקבי תועד סיכון נמוך יותר לתחלואה חמורה על-רקע הזיהום הנגיפי, בהשוואה לאלו שלא היו פעילים גופנית באופן עקבי.

החוקרים קוראים לרופאים להקפיד לעודד את המטופלים לבצע פעילות גופנית, גם בהיקף מועט, לאור האפשרות כי הרגל זה יפחית את הסיכון למחלה חמורה על-רקע זיהום בנגיף הקורונה.

British Journal of Sports Medicine 2021

לידיעה ב-CIDRAP

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה