ALS

חדשות

פרופיל שומנים טוב יותר בקרב צמחוניים בהשוואה לאוכלי בשר (מתוך כנס ה-ECO)

12/05/2021

 

בקרב אלו המקפידים על צמחונות פרופיל השומנים טוב יותר בהשוואה לאוכלי-בשר, כולל רמות כולסטרול כולל, רמות LDL ו-Apolipoprotein A ו-Apolipoprotein B, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך כנס ה-European Congress on Obesity.

 

החוקרים השלימו מחקר חתך, תצפיתי, שכלל 177,723 משתתפים בריאים ממחקר UK Biobank, שהיו בגילאי 37-73 שנים ושללו שינויים תזונתיים מג'וריים במהלך חמש השנים האחרונות. מבין אלו, 4,111 הצהירו על עצמם כצמחוניים אשר הקפידו על דיאטה ללא בשר אדום, עוף, או דגים, ו-166,516 משתתפים היו אוכלי בשר.

 

החוקרים בחנו 19 סמנים הקשורים לסוכרת, יתר לחץ דם, מחלות לב וכלי דם ותפקוד כבד וכליות. להפחתת הסיכון לערפלנים, הממצאים תוקננו לגיל, מין, עוני, השכלה, מוצא אתני, הרגלי עישון, זמן יושבני, סוג פעילות גופנית, צריכת אלכוהול, מדד מסת גוף והיקף מותניים.

 

בהשוואה לאלו שנהגו לאכול בשר, בצמחוניים תועדו ריכוזים נמוכים יותר משמעותית של 14 סמנים, כולל כולסטרול כולל (רמות נמוכות ב-21%), LDL (רמות נמוכות ב-16%), Lipoprotein A (רמות נמוכות ב-1%), Lipoprotein B (רמות נמוכות ב-4%) וסמני תפקודי כבד (GGT: רמות נמוכות ב-354% ו-ALT: רמות נמוכות ב-153%), IGF-1 (רמות נמוכות ב-134%), חומצה אורית (רמות נמוכות ב-122%), חלבון (רמות נמוכות ב-29%), קריאטינין (רמות נמוכות ב-607%) ו-CRP (רמות נמוכות ב-10%).

 

עם זאת, החוקרים מצאו כי בהשוואה לאוכלי בשר, בקרב צמחוניים תועדו ריכוזים גבוהים יותר משמעותית של חלק מהסמנים השליליים, כולל טריגליצרידים (עליה של 15%) ו-Cystatin C (עליה של 14%) ורמות נמוכות של חלק מהסמנים החיוביים, כולל HDL (רמות נמוכות ב-5%), ויטמין D (רמות נמוכות ב-635%) וסידן (רמות נמוכות ב-0.7%).

 

הממצאים לא הצביעו על קשר עם המוגלובין מסוכרר, לחץ דם סיסטולי ואמינוטרנספרזות.

 

החוקרים כותבים כי לאורך 9 שנות מעקב, בקרב אלו שהקפידו על דיאטה צמחונית תועד סיכון נמוך יותר לאוטם לבבי בטווח הארוך, כמו גם סיכון מופחת למחלות לב וכלי דם.

 

מתוך כנס ה-ECO

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2021 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני