ALS & degenerative disease

חלבונים פלזמה עשויים לתרום להתפתחות תסמונת מטבולית (Cardiovascular Diabetology)

ממצאים חדשים מספקים תובנות חדשות אודות פרוטאום פלזמה בבסיס תסמונת מטבולית ומצביעים על קשרים חדשים עם חלבונים, כאשר חוקרים מדווחים במאמר שפורסם בכתב העת Cardiovascular Diabetology על קשר סיבתי אפשרי בין APOE2, APB ו-RET ובין תסמונת מטבולית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הפתוגנזה של תסמונת מטבולית אינה מובנת היטב והשימוש בנתונים ברמה מולקולארית עשוי לסייע בזיהוי מסלולים פתוגניים חשובים. החוקרים בחנו את הקשר בין חלבונים בפלזמה ובין היארעות והימצאות תסמונת מטבולית במדגם KORA, שכלל 998 חולים, ואישרו את התוצאות בנוגע לשיעורי הימצאות תסמונת מטבולית במחקר HUNT3 שכלל 923 חולים.

מהנתונים עולה קשר בין תסמונת מטבולית ובין 116 חלבונים, מהם 53 זוהו גם במדגם HUNT. אלו כללו חלבונים שתוארו בעבר, כולל לפטין, וחלבונים חדשים כמו NTR domain-containing protein 2 ו-Endoplasmic Reticulum Protein 29.

החוקרים מדווחים על קשר בין היארעות תסמונת מטבולית ובין 14 חלבונים במדגם KORA, מהם 13 חפפו עם הגנים שנקשרו עם הימצאות תסמונת מטבולית. חלבון sRAGE (Soluble Advanced Glycosylation end product-specific receptor) נקשר באופן ייחודי עם היארעות תסמונת מטבולית. על-פי אלגוריתם LASSO () זוהה אלגוריתם מנבא בן שמונה חלבונים במדגם KORA.

הקצאה מנדליאנית הציעה השפעות סיבתיות של שלושה חלבונים עם תסמונת מטבולית, בהם APOE2 (Apolipoprotein E2), apoB (Apolipoprotein B) ו-RET.

ממצאי המחקר מדגישים חלבונים אפשריים העשויים לשמש כיעדים חשובים לטיפול ומניעה של תסמונת מטבולית.

Cardiovascular Diabetology 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה