ALS & degenerative disease

המלצות מומחים אודות חיסון כנגד נגיף הקורונה בחולי טרשת נפוצה תחת טיפול ב-MAVENCLAD® 10 mg tablets (חומר פעיל Cladribine )


במאמר שפורסם באתר MedRxiv וטרם עבר סיקור עמיתים מתפרסמות המלצות ועדת מומחים בינלאומיים בתחום הטיפול בטרשת נפוצה בנושא חיסון כנגד נגיף הקורונה בחולי טרשת נפוצה תחת טיפול במייבנקלאד.

הועדה זיהתה שאלות קליניות בנוגע לשימוש במייבנקלאד וחיסונים נגד נגיף הקורונה, אשר נגעו לבחירת חולים, מועד מתן החיסונים, יעילות ובטיחות. ההמלצות נוסחו כמענה לכל שאלה.

קבוצה מורחבת של 28 מומחים לטיפול בטרשת נפוצה מ-19 מדינות, בנוסף לחברי הועדה המובילה, הצביעו על ההמלצות.

הסכמה על המלצות הושגה כאשר 75% מהנשאלים הביעו ציון הסכמה שנע בין 7 ל-9, בסולם של 9 נקודות.

להלן עיקרי ההמלצות:

1.      חולי טרשת נפוצה תחת טיפול במייבנקלאד צריכים לקבל חיסון כנגד נגיף הקורונה מוקדם ככל הניתן, אלא אם ישנה התווית נגד (חוזק המלצה: 9, 100% הסכמה).

2.      באופן כללי, חולי טרשת נפוצה אינם בסיכון מוגבר לחלות בנגיף הקורונה או לחוות מהלך חמור יותר של הזיהום הנגיפי; עם זאת, מעדויות מסיומות עולה כי חולים תחת טיפולים מסיומים לטרשת נפוצה מצויים בסיכון לתוצאות חמורות יותר של הזיהום (חוזק המלצה: 8; 94.7% הסכמה):

                                                               i.      מעדויות מוקדמות עולה כי חולי טרשת נפוצה המטופלים במייבנקלאד באופן כללי אינם בסיכון מוגבר למחלה חמורה ו/או תוצאות חמורות של הזיהום הנגיפי, בהשוואה לאוכלוסיה הכללית.

3.      חולי טרשת נפוצה תחת טיפול במייבנקלאד שכבר חלו בנגיף הקורונה עדיין צריכים לקבל חיסון, בהתאם להנחיות הארציות, לאחר חלוף תסמיני הנגיף (חוזק המלצה: 9; 92.1% הסכמה).

4.      יש לתעדף מתן חיסונים כנגד נגיף הקורונה לחולי טרשת נפוצה על-בסיס פרטני ובהתאם לגורמי סיכון הכוללים נכות, גיל ותחלואה נילוות המגדילים את הסיכון למהלך מחלה חמור של הנגיף. (חוזק המלצה: 9; 97.4% הסכמה).

5.      הסיכונים של זיהום נגיף הקורונה עולים על הסיכונים הכרוכים במתן החיסון לחולים עם טרשת נפוצה תחת טיפול במייבנקלאד (חוזק המלצה: 9; 100% הסכמה).

6.      טיפול במייבנקלאד אינו צפוי להשפיע באופן משמעותי על התגובה לחיסון (חוזק המלצה: 8; 91.7% הסכמה):

7.      בשלב זה, משך ההגנה לאחר חיסון כנגד נגיף הקורונה אינו ברור. יש לעקוב אחר ההנחיות המקומיות בנוגע למתן חיסון חוזר (חוזק המלצה: 9; 100% הסכמה).

8.      באופן כללי, הסיכון המוגבר להחמרת הטרשת הנפוצה הינו גדול יותר לאורך זמן מאשר זיהום בנגיף הקורונה. לאור זאת, יש לתעדף התחלת טיפול במייבנקלאד ויציבות ארוכת-טווח של הטרשת הנפוצה על-פני החיסון (חוזק המלצה: 9; 91.7% הסכמה).

9.      במידה וכבר נוטלים מייבנקלאד, יש להציע למטופלים חיסון נגד נגיף הקורונה, ללא תלות בספירת הלימפוציטים או בתזמון מועד הנטילה הבא (חוזק המלצה: 8; 83.3% הסכמה).

10.  כל חיסון אשר הינו מאושר וזמין כנגד נגיף הקורונה שאינו חי או חי-מוחלש הוא בטוח לשימוש בחולי טרשת נפוצה המטופלים במייבנקלאד (חוזק המלצה: 9; 97.2% הסכמה).

11.  לאחר השלמת החיסון, יש להקפיד על ריחוק חברתי ואמצעי הגנה אחרים בהתאם להמלצות המקומיות (חוזק המלצה: 9; 100% הסכמה).

12.  אין עדויות המעידות כי חיסון כנגד נגיף הקורונה עלול להוביל להתלקחות טרשת נפוצה או החמרה של המחלה (חוזק המלצה: 9; 100% הסכמה).

                                                               i.      החמרה זמנית של תסמיני טרשת נפוצה תתכן כתוצאה מחיסון כנגד נגיף הקורונה (למשל, בנוכחות חום) אך אין לבלבל זאת עם החמרת המחלה.

                                                             ii.      התועלת הכוללת של החיסון עולה על ההחמרה הזמנית בתסמיני טרשת נפוצה.

המומחים מסכמים וכותבים כי הם תומכים במתן חיסון כנגד נגיף הקורונה לחולים תחת טיפול במייבנקלאד.

בחסות חברת MERCK

P. Rieckmann et al. ; https://doi.org/10.1101/2021.06.22.21259308doi: medRxiv preprint

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה