ALS & degenerative disease

שיעור תמותה גבוהה יותר בחולים עם ECMO עקב מחלת וירוס הקורונה בגל השני (CHEST 2021)

קורונה

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

עבור חולים עם תסמונת מצוקה נשימתית חריפה (ARDS) עקב זיהום ב-COVID-19, טיפול במכשיר ECMO עשוי להיות המוצא האחרון. עם זאת, מסיבות שאינן ברורות, בגל השני של מגיפת ה-COVID-19 בבית חולים גדול בארה”ב, שיעור התמותה של חולים תחת ECMO עם ARDS שנגרם כתוצאה מ-COVID היה גבוה משמעותית מהשיעור שנצפה במהלך הגל הראשון, למרות שינויים בטיפול התרופתי ובניהול הקליני, לפי מחקר שהוצג במהלך כנס CHEST 2021, המפגש השנתי של הקולג’ האמריקאי לרופאי חזה.

לפי המחקר, במהלך הגל הראשון, מאפריל עד ספטמבר 2020, שיעור ההישרדות של חולים המטופלים ב-ECMO ביחידות לטיפול נמרץ היה 67%. לעומת זאת, בחולים שטופלו במהלך הגל השני, מנובמבר 2020 עד מרץ 2021, שיעור ההישרדות תחת ECMO היה 31% (P = .003). שיעורי ההישרדות לאחר 30 יום היו גבוהים יותר גם בגל הראשון בהשוואה לשני, כ-54% לעומת 31%, אך הבדל זה לא היה מובהק סטטיסטית. “נדרש מחקר נוסף כדי לפתח קריטריונים מחמירים יותר של טיפול ב-ECMO ולשפר את ניהול הטיפול טרם הטיפול ב-ECMO על מנת לשפר את התוצאות”, כך ציינה מחברת המחקר בכנס.

החוקרים ציינו במחקר כי ARDS הוא סיבוך עיקרי של זיהום ה-COVID-19, וישנן עדויות המצביעות על כך ש-ARDS הקשור ל-COVID חמור יותר מ-ARDS שאינו קשור ל-COVID. “ECMO, ששימש כטיפול הצלה בהתפרצויות נגיפיות קודמות, שימש לתמיכה בחולים מסוימים עם ARDS עיקש עקב COVID-19, אך העדויות ליעילותו מוגבלות. אי ספיקת נשימה נותרה סיבוך מדאיג מאוד בגל השני של מגיפת ה-COVID-19, אך לא ברור כיצד האבולוציה של המחלה והתועלת הפרמקולוגית השפיעה על התועלת הקלינית של ה-ECMO“, אמרה מחברת המחקר.

המחבר הבכיר של המחקר ציין כי “ההבדל בתוצאות נובע ככל הנראה משינויים בטיפול טרום ה-ECMO בין הגל הראשון והשני. המחקר שלנו הראה שלשכיחות של אלח דם הייתה השפעה גדולה על תוצאות הטיפול”, כתב. “אנו משערים כי אלח דם מיוחס לטיפול בדיכוי חיסוני ומניעת אלח דם תהיה המפתח לשיפור ההישרדות תחת ECMO במקרים של COVID 19“. “בנוסף, ייתכן שההסבר לכך הוא שחולים בגל השני היו חולים יותר באופן שלא נמדד כפי שנמדד בגל הראשון, או שההבדלים קשורים לשינויים בוירולנטיות, או להחלטות קליניות לשים חולים קשים יותר תחת ECMO, הוסיף.

הוא הוסיף כי “חלק מעניין בסיפור הזה הוא שעכשיו אנחנו יודעים הרבה יותר – אנחנו יודעים על השימוש בסטרואידים פלוס מינוס remdesivir ו-proning, והחולים קיבלו רוב גדול מהטיפולים האלה אבל עדיין טופלו ב-ECMO. אני תוהה אם יש תת-קבוצה של חולים קשה, שלא משנה במה נטפל – סטרואידים, proning – מה שלא נעשה, הם פשוט לא ישרדו”.

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה