ALS & degenerative disease

אי-ספיקת לב מלווה בסיכון מוגבר לנדודי שינה (מתוך כנס ה-AHA)

מנתונים שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-American Heart Association עולה כי אי-ספיקת לב עשויה לנבא הופעת תסמיני אינסומניה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מספר גורמים עשויים לתרום לתסמיני אינסומניה בחולי אי-ספיקת לב, כולל גיל מתקדם, דיכאון, מחלות רקע, נטל תסמינים וכאב. עם זאת, לא ברור אם אי-ספיקת לב עצמה תורמת באופן בלתי-תלוי לתסמיני אינסומניה.

החוקרים בחנו את הקשר בין אי-ספיקת לב ובין תסמיני אינסומניה לאחר תקנון למשתנים סוציו-דמוגרפיים, קליניים ואורחות חיים, כולל גיל, מין, גזע, מוצא אתני, רמת השכלה, מצב משפחתי, הכנסה, הפרעות נשימה בשינה, השמנה, תסמיני דיכאון, מחלות רקע, עישון, צריכת אלכוהול ופעילות גופנית.

החוקרים השלימו ניתוח משני של הנתונים ממחקר Health and Retirement Study, עם נתונים אודות 17,910 חולים, כולל 1,189 חולים עם אי-ספיקת לב.

במודל לא-מתוקן, התוצאות העידו כי בחולי אי-ספיקת לב תועד סיכון גבוה כמעט כפליים לתסמיני  אינסומניה (יחס סיכויים של 1.95, p<0.001); עם זאת, הקשר בין אי-ספיקת לב ותסמיני אינסומניה נותר גם לאחר תקנון למגוון גורמים סוציו-דמוגרפיים, קליניים ואורחות חיים.

כאשר החוקרים בחנו כל תסמין אינסומניה בנפרד, הם מצאו כי אי-ספיקת לב ניבאה באופן משמעותית קשיי התחלת שינה (יחס סיכויים של 1.23, p<0.01) וכן הדגימה קשיים בשמירה על שינה ויקיצה מוקדמת בבוקר.

לסיכום, אי-ספיקת לב מנבאת קשיי התחלת שינה ומגוון תסמיני אינסומניה. ממצאים אלו עשויים להעיד כי מנגנונים נוירו-הורמונאליים מפצים של אי-ספיקת לב משחקים תפקיד במצבי עירות יתר במהלך היום ולפני תחילת שינה. החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לבחון את הגירוי הסימפתטי ומעורבות ציר היפותלמוס-היפופיזה-אדרנל.

מתוך כנס ה-AHA

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה