AMD

מכשירים לניטור ביתי עשויים להציל את הראיה של חולים עם ניוון מקולארי גילי (Ophthalmology)

מכשירים לניטור ביתי עשויים לסייע בשימור הראייה בחולים עם ניוון מקולארי גילי (AMD או Age-related Macular Degeneration), כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו העת Ophthalmology.

החוקרים מדווחים כי בחולים שהשתמשו במכשירי ForeseeHome Device (חברת Notal Vision, תל אביב) חדות הראיה נשמרה טוב יותר, בהשוואה לחולים בהם המעקב נעשה על-בסיס טכניקות סטנדרטיות לניטור-עצמי.

החוקרים מדווחים כי הם מתרגשים מהתוצאות מאחר וזוהי הדוגמה הראשונה ברפואת עיניים בה פותחה טכניקת טל-רפואה, המאפשרת ניטור של החולה, כך שאינם נדרשים לסור למרפאה לעיתים קרובות, וניתן לזהות את נקודות הזמן בהן יש מקום להתערבות. מדובר בטכניקה המספקת נוחות ותחושת בטחון לרופאים המטפלים ולחולים.

ברקע למחקר מסבירים הכותבים כי בארצות הברית כשמונה מיליון חולים עם AMD מתקדם, כאשר 25-50% צפויים להתקדם לצורה הרטובה של המחלה בתוך חמש שנים. בשלב זה של המחלה ניתן לטפל בבטחה עם זריקות לתוך הזגוגית של תכשירים נגד VEGF, הפוגעים בגדילת כלי דם, אך אינם יכולים להסיר רקמה צלקתית, הפוגעת בראייה.

תוצאות הטיפול תלויות בחדות הראייה של החולים בתחילת הטיפול. מכשיר ForeseelHome נועד לזהות גדילת כלי דם ברשתית הרבה לפני שהחולה שם לב לתסמינים. הניטור דורש כדקה אחת לכל עין, עם אזהרה הנשלחת לרופא במידה וזוהו שינויים בבדיקה. המכשיר גם מעיד על נוכחות גדילת כלי דם.

במחקר HOME (Home Monitoring of the Eye) שהינו חלק ממחקר AREDS2 (Age-Related Eye Disease Study 2), חולים עם ניוון מקולארי גילי חולקו באקראי לניטור עצמי סטנדרטי (757 חולים) או ניטור עצמי באמצעות מכשיר ForeseeHome (763 חולים).

בתחילת המחקר, בשתי הקבוצות חדות הראיה עמדה על 20/25. 51 אירועי CNV (Choroidal Neovascularization) תוארו בקבוצת ההתערבות, זאת לעומת 31 אירועים בקבוצת הביקורת, במהלך מעקב ממוצע של 14 שנים. בחולים בקבוצת ההתערבות נרשמה ירידה קטנה יותר בחדות הראייה, עם חציון אובדן ארבע אותיות, בהשוואה לתשע אותיות בקבוצת הביקורת (p=0.02). מאחר שהמחקר הדגים יעילות עוד לפני נקודת הסיום המתוכננת, הוחלט על הפסקת המחקר בשלב מוקדם.

מממצאים נוספים עלה כי בחולים בקבוצת ההתערבות זוהו נגעים קטנים יותר.

לדברי החוקרים, התוצאות עלו על כל התחזיות, כאשר בעיניהם מדובר באחת משלוש פריצות הדרך הגדולות בתחום הטיפול בניוון מקולארי גילי ב-25 השנים האחרונות.

Ophthalmology 2013

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה