AMD

האם הרכב התזונה משפיע על הסיכון לניוון מקולארי גילי מתקדם? (Br J Ophthalmol)

במאמר שפורסם בכתב העת British Journal of Ophthalmology מדווחים חוקרים על הבדלים משמעותיים בצריכת וויטמין C וויטמין E, ביתא-קרוטן, חומצה פולית וירקות, בין חולים עם ניוון מקולארי גילי בשלב-מאוחר ובין ביקורות בריאות.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הבנת פרופיל גורמי הסיכון של חולים עם ניוון מקולארי גילי בשלב מאוחר עשויה לסייע בזיהוי גורמים ניתנים לשינוי בקרב חולים המופנים לקבלת טיפול. כעת הם ביקשו לבחון את הרגלי התזונה ע”י השוואת הצריכה של מיקרו-נוטריינטים וקבוצות מזון גדולות (פירות, ירקות, דגים) בחולים עם ניוון מקולארי גילי ומדגם של ביקורות תואמות בגיל ומין.

החוקרים השלימו מחקר חתך שכלל 480 חולים עם ניוון מקולארי גילי מאוחר ו-518 ביקורות תואמות בגיל ומין וללא סימני ניוון מקולארי גילי. קבוצת המקרים כללה את החולים בגילאי 60 שנים ומעלה, שפנו לקבלת טיפול במרפאת עיניים בבית חולים בסידני, אוסטרליה, בין השנים 2012-2015.  הרגלי התזונה נבחנו על-בסיס שאלוני תזונה חצי-כמותיים.

לאחר תקנון רב-משתני, בהשוואה לביקורות, בחולים עם ניוון מקולארי גילי בשלב מאוחר תועדה צריכה נמוכה יותר משמעותית של ויטמין D (7.4 לעומת 9.8 מ”ג/יום), ביתא-קרוטן (6323 לעומת 7738 מק”ג/יום), וויטמין C (161 לעומת 184 מ”ג/יום) וחומצה פולית (498.3 לעומת 602 מק”ג/יום); אך צריכה רבה יותר של אבץ (13 לעומת 11.9 מ”ג/יום). בהשוואה לביקורות, שיעור נמוך יותר משמעותית של חולים עם ניוון מקולארי גילי מאוחר ענו על הצריכה המומלצת של ירקות (52.9% לעומת 64.5%).

ממצאי המחקר מספקים הבנה טובה יותר של הרגלי התזונה של חולים המתקבלים עם ניוון מקולארי גילי מתקדם.

Br J Ophthalmol. 2017;101(8):1027-1031

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה