AMD

אכילה יומית של תפוזים עשויה להגן מפני ניוון מקולארי גילי (Am J Clin Nutr)

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition, עולה כי באלו האוכלים לפחות תפוז אחד ביום נרשמה ירידה של 60% בסיכון להתפתחות ניוון מקולארי גילי לאחר 15 שנים, בהשוואה לאלו שלא אכלו תפוזים.

החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסיה שכלל נתונים ממחקר Blue Mountains Eye Study וכללו 2,856 מבוגרים בגילאי 49 שנים ומעלה, אשר סיפקו מידע תזונתי. מבין אלו, 2,037 משתתפים היו במעקב לאחר 15 שנים ונכללו בניתוח להערכת היארעות המחלה העינית.

החוקרים מדווחים כי כל עליה סטיית תקן אחת בצריכה הכוללת של פלבנואידים לוותה בירידה של 24% בסיכוי לניוון מקולארי גילי.

הימצאות ניוון מקולארי גילי הייתה קטנה בהיקף דומה לכל עליה של סטיית תקן אחת בצריכת פלבנולים (יחס סיכויים מתוקן של 0.75) או צריכה כוללת של פלבנונים (יחס סיכויים מתוקן של 0.77). כל עליה של סטיית תקן אחת בצריכת Quercetin (פלבונול) לוותה בסיכויים נמוכים יותר לניוון מקולארי גילי מכל-סוג (יחס סיכויים של 0.76).

כאשר החוקרים בחנו באופן ספציפי צריכת תפוזים, הם מצאו כי באלו שאכלו לפחות תפוז אחד בשבוע, אך פחות מתפוז אחד ביום, נרשמה ירידה של 58% בסיכון לניוון מקולארי גילי מכל סוג, בהשוואה לאלו שלא אכלו כלל תפוזים. התועלת הייתה גדולה יותר כאשר לקחו בחשבון מחלה מתקדמת, עם סיכון נמוך ב-92% לניוון מקולארי גילי מאוחר.

החוקרים כותבים כי הם בחנו מוצרי מזון נפוצים המכילים פלבנואידים, דוגמת תה, תפוחים, יין אדום ותפוזים. הנתונים לא העידו על קשר בין מקורות מזון אחרים ובין הגנה על העיניים מפני ניוון מקולארי גילי.

ממצאי המחקר עשויים להעיד כי צריכה רבה של פלבנואידים בתזונה עשויה לשחק תפקיד חשוב במניעת התפתחות והתקדמות ניוון מקולארי גילי.

Am J Clin Nutr. Published online July 6, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה