AMD

טיפול ב-Sotagliflozin מלווה בשיפור הישרדות חולי סוכרת לאחר אשפוז בשל אי-ספיקת לב (Annals of Internal Medicine)

בחולים עם סוכרת מסוג 2 שאושפזו בשל החמרת אי-ספיקת לב וטופלו ב- Sotagliflozinמשך ההישרדות לאחר השחרור מבית החולים היה ארוך יותר, בהשוואה לאלו בזרוע הפלסבו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי במחקר SOLOIST-WHF (Effect of Sotagliflozin on Cardiovascular Events in Patients With Type 2 Diabetes Post Worsening Heart Failure), Sotagliflozin, מעכב SGLT-1 ומעכב SGLT-2, הפחית היארעות תמותה קרדיווסקולארית, אשפוזים עקב אי-ספיקת לב וביקורים דחופים בחדר מיון לעומת פלסבו בהיקף של 33%.

במחקר האקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, החוקרים ביקשו לקבוע אם Sotagliflozin הוביל לעליה בהישרדות לאחר השחרור מבית החולים במחקר SOLOIST-WHF.

מדגם המחקר כלל 1,222 חולים עם סוכרת מסוג 2 ומקטע פליטה ירוד של חדר שמאל, אשר אושפזו לאחרונה בשל החמרת אי-ספיקת לב וטופלו ב-302 מרכזים ב-32 מדינות. המשתתפים חולקו לטיפול ב- Sotagliflozin במינון 200 מ”ג ביום (עם אפשרות העלאת מינון עד 400 מ”ג) או פלסבו תואם.

ניתוח הנתונים כלל אשפוזים מכל-סיבה על-בסיס ההיארעות ומשך האשפוזים לאחר ההקצאה האקראית. עוד בחנו החוקרים את מספר הימים ששרדו החולים לאחר השחרור מבית החולים ואת מספר הימים עד לתמותה ומספר הימים באשפוז.

מהנתונים עולה כי למרות שיעור דומה של חולים בזרוע Sotagliflozin ובזרוע הפלסבו אשר אושפזו לפחות פעם אחת (38.5% לעומת 41.4%), שיעור נמוך יותר של משתתפים בזרוע הטיפול ב- Sotagliflozin אושפזו יותר מפעם אחת (16.3% לעומת 22.1%).

מספר מקרי התמותה עמד על 64 מקרים בזרוע ההתערבות ועל 76 מקרים בזרוע הפלסבו. מספר הימים ששרדו מחוץ לבית החולים בזרוע הטיפול ב- Sotagliflozin היה גבוה ב-3% לעומת זרוע הפלסבו (יחס סיכון של 1.03, P=0.027). הבדל זה נבע בעיקר מירידה בימים עד למוות (יחס סיכון של 0.71, p=0.041) ולא מירידה בימי אשפוז מכל-סיבה.

לכל 100 ימי מעקב, חולים בזרוע הטיפול ב- Sotagliflozin שרדו מחוץ לבית החולים 2.9 ימים נוספים (או 3%), בהשוואה לחולים בזרוע הפלסבו (91.8 לעומת 88.9 ימים); ממצאים המעידים על הבדל של 2.6 ימים במספר הימים עד לתמותה (6.3 לעומת 8.9 ימים) והבדל של 0.3 ימים במספר הימים באשפוז (1.9 לעומת 2.2 ימים).

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול ב- Sotagliflozin לווה בעליה בשיעור הימים ששרדו חולים מחוץ לבית חולים, מדד העשוי לסייע בהערכה טובה יותר של מכלול נטל המחלה. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לכמת את ההשלכות של עליה בהיקף הימים ששרדו חולים מחוץ לבית החולים במונחים של כלכלת בריאות ואיכות החיים של החולים.

Annals of Internal Medicine 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה