AMD

תוצאות טובות יותר עם Ranibizumab לעומת לייזר בטיפול בתינוקות עם משקל לידה נמוך מאוד ורטינופתיה של פגות (The Lancet Child & Adolescent Health) והערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברזילי

פג

במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet Child & Adolescent Health מדווחים חוקרים על התוצאות שנתיים לאחר טיפול ב-Ranibizumab כנגד רטינופתיה של פגות בקרב המשתתפים במחקר RAINBOW המקורי, מהן עולה כי הטיפול הוביל להפחתת שיעורי מיופיה גבוהה, עם שיפור אפשרי באיכות החיים על-רקע הראיה, בהשוואה לטיפולי לייזר וללא השפעה על התפתחות התינוקות.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מתן זריקות מעכבי VEGF משמש יותר ויותר לטיפול ברטינופתיה של פגות, בהעדר עדויות ליעילות או בטיחות בטווח הארוך. בניתוח הביניים הנוכחי של שלב ההארכה של מחקר RAINBOW, ביקשו החוקרים לבחון באופן פרוספקטיבי את התוצאות בגיל שנתיים.

מחקר RAINBOW היה מחקר בתווית-פתוחה, אקראי, שהשווה בין מתן Ranibizumab בזריקה לתוך הזגוגית אל מול טיפול לייזר כנגד רטינופתיה של פגות בתינוקות במשקל לידה נמוך מאוד (פחות מ-1,500 גרם). בהמשך, החוקרים פנו למשפחות של 201 תינוקות שהשלימו את המחקר המקורי והזמינו אותם להשתתף במחקר הארכה, במטרה לקבוע את תוצאות הטיפול עד גיל 5 שנים.

החוקרים מדווחים כי 180 תינוקות נכללו בשלב ההארכה של מחקר RAINBOW כאשר 153 עברו הערכה בגילאי 20-28 חודשים. מהנתונים עולה כי לא תועדו הפרעות מבניות חדשות בעיניים. הפרעות מבניות תועדו בתינוק אחד מבין 56 (2%) בזרוע הטיפול ב-Ranibizumab במינון 0.2 מ”ג, בתינוק אחד מבין 51 (2%) בזרוע הטיפול ב-Ranibizumab במינון 0.1 מ”ג ובארבעה תינוקות מבין 44 (9%) בזרוע הטיפול בלייזר. יחס הסיכויים להעדר הפרעה מבנית עמד על 5.68 (p=0.10) עם Ranibizumab במינון 0.2 מ”ג לעומת לייזר, על 4.82 (p=0.14) עם Ranibizumab במינון 0.1 מ”ג לעומת לייזר ועל 1.21 (p=0.90) עם Ranibizumab במינון 0.2 מ”ג לעמת 0.1 מ”ג.

מיופיה גבוהה (מספר של 5- דיופטר או גרוע יותר) הייתה פחות נפוצה לאחר Ranibizumab במינון 0.2 מ”ג (5% מהעיניים), בהשוואה לטיפול לייזר (20% מהעיניים; יחס סיכויים של 0.19, P=0.012).

איכות החיים על-רקע ראיה הייתה גבוהה יותר בקרב מטופלים ב-Ranibizumab במינון 0.2 מ”ג (מוצע של 84), בהשוואה לאלו לאחר לייזר (77, p=0.063).

לא תועדו הבדלים במדדים להערכת תפישת ראיה, יכולת שפה, בעיות מוטוריות או בעיות שמיעה בין זרועות המחקר. שיעור התינוקות עם תסמינים נשימתיים ומדדי גובה ומשקל היו דומים בין קבוצות המחקר השונות. לא תועדו אירועים חריגים אשר יוחסו לטיפול במסגרת המחקר.

ממצאי המחקר מאשרים את התועלת העינית של Ranibizumab במינון 0.2 מ”ג לטיפול ברטינופתיה של פגות, כפי שתועדה במחקר RAINBOW המקורי.

The Lancet Child & Adolescent Health, August 12, 2021

הערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

מחקר זה מצטרף למחקרים נוספים בתחום ה-ROP בפגים, כולל סיווג חדש של המחלה. יתכן כי בשנים הבאות נראה שינוי בגישה ל-ROP ואף שינוי בטיפול בקבוצות מתאימות. נראה כי יש מקום לטיפול במעכבי VEGF במקום בלייזר במצבים מסויימים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה