Abdominal pain

ניתן להניק בבטחה תחת טיפול בתרופות נוגדות-פרכוס (JAMA Neurology)

מעדויות חדשות עולה כי אימהות תחת טיפול בנוגדי-פרכוס המעוניינות להניק את ילדיהן יכולות לעשות כן ללא חשש מפני סיכון לצאצאים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את העדויות אודות ההשלכות של חשיפה לנוגדי-פרכוס דרך חלב אם. החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי בתקופה שבין דצמבר 2012 ועד אוקטובר 2016, עם מעקב אחר הילדים עד גיל 6 שנים ב-20 אתרים ברחבי ארצות הברית. נשים הרות עם אפילפסיה שהיו בגילאי 14-45 שנים, שהיו בהיריון בן פחות מ-20 שבועות היריון ועם מדדי אינטליגנציה של למעלה מ-70 נקודות היו במעקב לאורך ההיריון ותשעה חודשים לאחר הלידה.

לאחר 5-20 שבועות מהלידה, החוקרים אספו דגימות דם מתינוקות שינקו ומהאימהות שלהן. למעלה ממחצית מ-345 התינוקות (64.3%) שנולדו לאימהות הרות עם אפילפסיה (חציון של 42 שנים, 87.4% נשים לבנות) ינקו. המדגם הסופי כלל נתונים זמינים אודות 164 זוגות אם-ילד עם נתונים זמינים אודות ריכוזי תרופות נוגדות-פרכוס בדם, כולל 135 אימהות ו-138 תינוקות (שלושה זוגות תאומים).

מהתוצאות עולה כי כ-49% מכלל ריכוזי התרופות האנטי-אפילפטיות בתינוקות יונקים היו מתחת לסף הניתן למדידה ובכל התינוקות לאימהות שנולדו לאימהות שנטלו Carbamazepine, Valproic Acid, או Topiramate לא תועדו ריכוזי תרופות מעל הסף המדיד. במרבית התינוקות לאימהות שנטלו Levetiracetam ו-Zonisamide תועדו ריכוזים מתחת לסף המדיד. מנגד, מרבית ריכוזי Lamotrigine בתינוקות (88.6%) היו מעל לסף המדיד. עם זאת, החוקרים מציינים כי הסף המדיד נמוך יותר עבור Lamotrigine בהשוואה לחלק מהתרופות האחרות.

האחוז החציוני של ריכוזי תרופות נוגדות-פרכוס בין הילד והאם עמדו על 28.9% עם Lamotrigine, 5.3% עם Levetiracetam, 44.2% עם Zonisamide, 5.7% עם Carbamazepine, 5.4% עם Carbamazepine Epoxide, 0.3% עם Oxacarbazepine, 17.2% עם Topiramate ו-21.4% עם Valproic Acid.

ניתוח סטטיסטי שכלל נתונים מ-52 זוגות אם-ילד בהם האימהות נטלו Lamotrigine זיהה קשר מובהק סטטיסטית בין ריכוז התרופה בדם האם ובין ריכוז התרופה בדם התינוק. ב-16 זוגות אם-ילד בהם האימהות נטלו Levetiracetam, לא זוהה קשר בין ריכוז התרופה בדם האם ובין ריכוז התרופה בדם התינוק.

החוקרים מסכמים וכותבים כי לאור התועלת המוכרת היטב של הנקה ומחקרים קודמים שלא הצביעו על השפעות מזיקות כאשר האם טופלה בתרופות אנטי-אפילפטיות, ממצאי המחקר תומכים בהנקת תינוקות ע”י אימהות עם אפילפסיה הנוטלות תרופות נוגדות-פרכוס.

JAMA Neurology. Published online December 30, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה