Abdominal pain

תוצאות מבטיחות לטיפול אימונותרפי וסטרואידים כנגד תסמונת דלקתית רב-מערכתית על-רקע COVID-19 (מתוך Circulation)

מנתונים חדשים מצרפת ושווייץ עולה כי בילדים תתכן דה-קומפנסציה לבבית חדה עקב מצב דלקתי חמור לאחר זיהום בנגיף SARS-CoV-2, אשר זכה לשם MIS-C (Multisystem Inflammatory Syndrome in Children). החוקרים מדווחים עוד כי טיפול באימונוגלובולינים מלווה בהחלמה של התפקוד הסיסטולי של חדר שמאל.

במאמר שפורסם בכתב העת Circulation מדגישים החוקרים את חשיבות התסמונת הדלקתית הרב-מערכתית בחולים עם זיהום בנגיף SARS-CoV-2, עם מאפיינים חופפים למחלת קוואסקי אך עם מספר הבדלים.

לאורך תקופה של כחודשיים, במקביל למגפת SARS-CoV-2 בצרפת ושווייץ, החוקרים אספו חוקרים נתונים אודות 35 ילדים שאושפזו ביחידות טיפול נמרץ ילדים ב-14 מרכזים בשל הלם קרדיוגני, הפרעה בתפקוד חדר שמאל  ומצב דלקתי חמור. החוקרים מדווחים כי מקטע הפליטה של חדר שמאל היה קטן מ-30% ב-28% מהחולים וכי 80% מהחולים נדרשו לתמיכה יונוטרופית, כאשר 28% חובר למכשיר ECMO.

כל החולים התייצגו עם מצב דלקתי חמור, כפי שנקבע לפי רמות CRP ו-D-Dimer גבוהות. רמות IL-6 היו מוגברות ב-13 חולים. עליה בריכוזי Troponin I הייתה עקבית אך בדרגה קלה-עד-בינונית ועליית NT-proBNP או BNP תועדה בכלל הילדים.

כמעט כל החולים (88%) נמצאו חיוביים לנגיף הקורונה בבדיקת דגימה מהאף או הלוע או בבדיקה סרולוגית. מרבית החולים (80%) קיבלו תמיכה יונוטרופית, 71% טופלו באימונוגלובולינים דרך הוריד, 65% טופלו בהפרין, 34% טופלו בסטרואידים דרך הוריד בנוכחות תסמינים דומים לצורה לא-מלאה של מחלת קוואסקי ו-8% קיבלו טיפול באנטגוניסט לקולטן ל-IL-1 בשל מצב דלקתי חמור ממושך. תפקוד חדר שמאל שב לערכים תקינים ב-71% מהחולים ששוחררו מיחידת טיפול נמרץ. לא תועדו מקרי תמותה וכל החולים שחוברו למכשיר ECMO נגמלו בהצלחה מהמכשיר לאחר חציון של 4.5 ימים.

אמנם יש מאפיינים דומים ל-MIS-C ולמחלת קוואסקי, אך ישנם מספר הבדלים חשובים, כאשר מחלת קוואסקי פוגעת בעיקר בילדים מתחת לגיל 5 ואילו הגיל החציוני של חולים עם MIS-C במחקר הנוכחי עמד על 10 שנים. צורות לא-מלאות של מחלת קוואסקי ייתכנו בילודים העשויים לפתח חום כממצא הקליני היחיד, בעוד שחולים מבוגרים יותר מועדים יותר לפתח את הצורה המלאה של המחלה.

מומחים בתחום מציינים כי למרות העדויות לפיהן תתכן החלמה מלאה, דרושים נתונים רבים בנושא התסמונת הדלקתית הייחודית הנ”ל.

Circulation. Published May 17, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    בנשים לאחר טיפולי IVF/ICSI הדבקה בנגיף קורונה בתוך עשרה שבועות מהחזרת עוברים אינה משפיעה לרעה על תוצאות היריון, שיעורי השרשה והפלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 857 נשים בגילאי 20-29 שנים שעברו IVF/ICSI במרכז הפריה חוץ גופית בסין. הם […]

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Lanadelumab מפחית התקפי אנגיואדמה תורשתית (J Allergy Clin Immunol)

    טיפול ב-Lanadelumab מפחית התקפי אנגיואדמה תורשתית (J Allergy Clin Immunol)

    בחולים עם אבחנה של אנגיואדמה תורשתית תועדה ירידה בשיעור ההתקפים החודשי עם טיפול ב- Lanadelumab, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו כפוסטר במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. לאחר שלושה שבועות, תועדה ירידה של 80% בשיעור התלקחויות אנגיואדמה תורשתית. הניתוח המלא של מחקר EMPOWER בשלב 4 כלל 113 חולים (גיל […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הבטיחות של תיקון בקע מפשעתי לפני שחרור מיחידת טיפול […]

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    במהלך טיפול כנגד COVID-19 ייתכן ויהיה מקום להשהיית טיפולים כנגד מחלת מעי דלקתית, אך צעד זה אינו מוביל לעליה בהתלקחויות הזיהום הנגיפי, כאשר חיסון קודם כנגד COVID-19 מסייע בהפחתת הסיכון לסיבוכים עקב הזיהום הנגיפי, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם מחלת מעי דלקתית תחת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה