Abdominal pain

האם מיעוט מקרי השפעת השנה יפגע בפיתוח החיסון כנגד שפעת בשנה הבאה? (מתוך אתר Medscape)

מגפת הקורונה הובילה לשינוי ניכר באורחות החיים של תושבים ברחבי העולם ועם המגבלות שנכנסו לתוקף, חלה כמעט היעלמות של עונת השפעה בשנת 2019-2020. באמצע חודש מרץ בשנת 2020 נרשמה ירידה חדה במקרי השפעת מיד לאחר ההכרזה על הסגר, עם ירידה בולטת במיוחד באזורים טרופיים כמו הוואי, בהם לרוב מתועדים מקרי שפעת לכל אורך השנה, ללא העונתיות המוכרת באזורים אחרים בעולם.

מומחים בתחום מציינים כי חלק מהירידה החדה במקרי שפעת עשוי לנבוע מכך שהרשויות באזורים מסוימים מיקדו את כל תשומת הלב בבדיקות קורונה ולא השלימו בדיקות לנגיף השפעת. שיעור גבוה יותר של אמריקאים פנו לקבלת חיסון כנגד שפעת בעונת 2019-2020, בהשוואה לשנה הקודמת, כאר 48% מהמבוגרים קיבלו את החיסון. עם זאת, בקרב ילדים לא תועדו שינויים בשיעורי החיסון.

החוקרים משערים כי אמצעי הזהירות על-רקע מגפת הקורונה הובילו לירידה של 20% בשיעורי הדבקה בנגיף RSV בארצות הברית באביב האחרון, וככל הנראה השפיעו באופן דומה על שיעור מקרי השפעת. ייתכן אף כי מדובר בתת-הערכה, שכן מחקר מהונג קונג הדגים ירידה של 44% במקרי הדבקה בשפעת לאחר ההכרזה על ההגבלות.

בחצי הכדור הצפוני לא תועדו מקרים של שפעת בחורף של 2020-2021 וגם בחצי הכדור הדרומי לא הייתה כלל עונת שפעת. עובדה זו עלולה להקשות על קביעת הזנים שיכללו בחיסוני שפעת עונתית בשנה הבאה. ההחלטה הופכת מורכבת יותר בנוכחות מידע מוגבל אודות הזנים הקיימים באוכלוסיה.

המומחים היו מעדיפים שיהיו ברשותם יותר נתונים במטרה לסייע בתהליכי קבלת ההחלטות . עם זאת, בסופו של דבר, הם החליטו להמשיך במסלול ושלושה מבין ארבעת הזנים בחיסון 2021-2022 יישארו דומים לאלו שתוארו בשנה שעברה בחצי הכדור הדרומי. בפועל, נערך שינוי רק בזן אחד H3 Influenza A לזן שנמצא בסביבה.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה