Abdominal pain

סקר מארצות הברית מעיד על ההשפעה המשמעותית של נגיף הקורונה על המצב הנפשי (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-APA)

חרדות ודאגות בכל הנוגע לנגיף הקורונה נותרו בדרגות גבוהות בקרב תושבים רבים בארצות הברית, כאשר בהשוואה לשנה שעברה נרשמה השנה עליה במספר המבוגרים המדווחים כי למגפה הייתה השפעה על מצבם הנפשי, כמו גם במספר ההורים שהיו מוטרדים מהמצב הנפשי של ילדיהם, כך עולה מתוצאות סקר ארצי מטעם האיגוד האמריקאי לפסיכיאטריה.

החוקרים השלימו סקר אונליין שנערך בין 26 במרץ ועד 5 באפריל במדגם שכלל 1,000 מבוגרים בגילאי 18 שנים ומעלה.

מהסקר עולה כי כ-4 מכל 10 אמריקאים (41%) דיווחו כי הם היו חרדים יותר משנה שעברה. מבוגרים בגילאי 18-29 שנים (49%) והיספאנים/לטינים (50%) דיווחו בסבירות גבוהה יותר על עליה בדרגת חרדה בהשוואה לשנה החולפת. אלו בגילאי 65 שנים ומעלה (30%) נטו פחות לדווח כי חלה החמרה בתחושות החרדה שלהם בהשוואה לשנה שעברה.

מהסקר העדכני עולה כי אמריקאים חרדים יותר כי בני משפחתם ויקיריהם יחלו בקורונה (64%) בהשוואה לחשש שלהם כי הם ידבקו בנגיף בעצמם (49%). החשש מפני הדבקה של בן משפחה או אדם קרוב להם בנגיף עלה מאז הסקר בשנה שעברה מ-56% אז ל-64% כעת.

בסקר החדש, 43% מהמבוגרים דיווחו כי למגפה הייתה השפעה משמעותית על המצב הנפשי שלהם, שיעור זה גבוה יותר בהשוואה לשיעור שתועד בשנת 2020 ועמד על 37%. מבוגרים צעירים נטו יותר מקשישים לדווח על השפעות חמורות על המצב הנפשי.

מעט פחות אמריקאים דיווחו כי המגפה השפיעה על חיי היומיום שלהם כעת, בהשוואה למצב לפני שנה, כולל בעיות שינה (ירידה מ-22% ל-19%), קשיי ריכוז (ירידה מ-20% ל-18%) וריבים עם יקיריהם (ירידה מ-17% ל-16%).

שיעור המבוגרים שצרכו אלכוהול או חומרים/סמים אחרים בכמות גדולה מהרגיל עלה מעט משנה שעברה (מ-14% ל-17%). בנוסף, 33% מהמבוגרים דיווחו כי הם עלו במשקל במהלך המגפה.

למעלה ממחצית מהמבוגרים (53%) עם ילדים דיווחו כי הם חשש מפני המצב הנפשי של ילדיהם וקרוב למחצית (48%) דיווחו כי המגפה גרמה בעיות נפשיות באחד מילדיהם, כולל בעיות מינוריות (29%) ובעיות מג’וריות (19%).

בעקבות המגפה, למעלה מרבע (26%) מההורים פנו לסיוע מקצועי בתחום הנפשי עבור ילדיהם. קרוב למחצית מההורים (49%) לילדים מתחת לגיל 18 שנים דיווחו כי הילד קיבל סיוע ממומחה לבריאות הנפש מתחילת המגפה; 23% קיבלו עזרה מרופא המשפחה, 18% קיבלו סיוע מפסיכיאטר, 15% נעזרו בפסיכולוג, 13% במטפל, 10% נעזרו בעובד סוציאלי ו-10% קיבלו עזרה מיועץ בבית הספר או פסיכולוג בבית הספר.

למעלה מ-1 מכל 5 הורים דיווחו על קשיי קביעת פגישות עבור ילדיהם עם איש צוות מומחה בבריאות הנפש.

מהסקר עולה כי למרות עליה בהיקף החיסונים, אמריקאים עדיין מוטרדים מהמצב הנפשי של ילדיהם. המומחים קוראים לקובעי המדיניות לנקוט עמדה בכל הנוגע להשלכות האפשריות של מגפת הקורונה על המצב הנפשי של המבוגרים והילדים.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-APA

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:

אמנם מדובר בסקר אמריקאי אך נראה שהממצאים יהיו דומים גם בסקר ישראלי

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה