Abdominal pain

במרבית המקרים אין מקום לניקור חוזר של קשריות שפירות של בלוטת התריס (BMC Endocrine Reviews)

תירואיד בלוטת התריס

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת BMC Endocrine Disorders עולה כי שיעורי התוצאות השליליות-שגויות של ניקור מחט של קשרית שפירה של בלוטת התריס הם נמוכים מאוד ונעים סביב 1%, כך שבמרבית המקרים נראה כי אין מקום להשלמת ביופסיה חוזרת באופן שגרתי.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיימת מחלוקת באשר לשאלה אם במקרים של קשריות בלוטת תריס בסיכון נמוך על-בסיס הדמייתי או קליני, אשר העונות על הקריטריונים להשלמת ניקור מחט, יש מקום לניקור חוזר כאשר הציטולוגיה הראשונית הייתה שפירה.

במסגרת המחקר הרטרוספקטיבי בחנו החוקרים את הנתונים אודות 658 קשריות מ-653 חולים (65.7% נשים; גיל ממוצע של 53.2 שנים) בין השנים 2013 עד 2017 במרכז שלישוני. רדיולוג עם ניסיון בבדיקות בלוטת התריס השלימו את כל הניקורים תחת אולטרה-סאונד.

החוקרים מדווחים כי 76% מהקשריות סווגו כשפירות לאחר הניקור הראשון. מבין הקשריות שסווגו כשפירות לאחר הניקור הראשוני, 41.6% עברו ניקור חוזר ו-1.8% הוסרו בניתוח ללא ניקור חוזר; כל יתר הקשריות נותרו תחת מעקב קליני ו/או הדמייתי.

במהלך המעקב (ממוצע של 74.5 חודשים), 1.4% מהקשריות שסווגו כשפירות במניקור הראשון זוהו כממאירות או כללו מרכיב ממאיר. מיקרו-קרצינומה פפילארית של בלוטת התריס זוהתה בשתי בלוטות תריס של קשריות שפירות, כך ששיעורי ההימצאות בפועל עמדו על 1%.

החוקרים מסבירים כי עם הקפדה על ניקור מחט ממוקד-היטב, שיעור התוצאות השליליות-שגויות של ניקור ראשוני של קשרית שפירה הוא נמוך מאוד ועל-כן אין מקום לניקור חוזר באופן שגרתי בחולים בהם הקשרית סווגה תחילה כשפירה.

BMC Endocrine Reviews, 2022

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה