Abuse

עדויות נוספות תומכות ביתרונות ארוחת בוקר גדולה (J Clin Endocrinol Metab)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Diet-Induced Thermogenesis (DIT) ההוצאה האנרגטית והתגובות המטבוליות למזון הייתה גבוהה פי 2.5 בבוקר לאחר ארוחת בוקר, בהשוואה לערב לאחר ארוחת ערב, ללא תלות בגודל הארוחה.

במסגרת המחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לקבוע אם האפקט התרמי של מזון משתנה כתלות בשעת היום ואם הבקרה הפיזיולוגית הזו נשמרת לאחר ארוחה דלת-קלוריות, בהשוואה לתוצאות לאחר ארוחה עתירת-קלוריות.

מדגם המחקר כלל 16 גברים בעלי משקל תקין, אשר השלימו שתי הערכות נפרדות, שכל אחת ארכה שלושה ימים. המתנדבים צרכו ארוחת בוקר דלת-קלוריות (11% מהדרישה הקלורית היומית) וארוחת ערב עתירת קלוריות (69% מהדרישה הקלורית היומית) בהערכה אחת, או ארוחת בוקר עתירת-קלוריות וארוחת ערב דלת-קלוריות בהערכה השניה. הערכת DIT התבססה על קלורי מטריה עקיפה, החוקרים קבעו את מדדי מטבוליזם גלוקוז וכן בחנו את מדדי רעב ותאבון למתוקים.

מהנתונים עולה כי צריכה קלורית דומה הובילה לעליה גבוהה פי 2.5% באפקט התרמי של מזון בבוקר, בהשוואה לערב לאחר ארוחה עתירת-קלוריות וארוחה דלת-קלוריות. העליה תלוית-מזון בריכוזי סוכר ואינסולין בדם הייתה קטנה יותר לאחר ארוחת בוקר, בהשוואה לעליה לאחר ארוחת ערב. ארוחת בוקר דלת-קלוריות הובילה לעליה בתחושת רעב, בעיקר בתאבון למתוקים, לאורך היממה.

ממצאי המחקר מעידים כי לשעת הארוחה יש חשיבות בהשגת ושמירה על משקל גוף תקין, מעבר לסוג הדיאטה, היקף הפעילות הגופנית וגורמים רגשיים.

J Clin Endocrinol Metab. 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה