Abuse

עדויות חדשות בנוגע לחשיבות בדיקות סקר לשימוש באלכוהול (JAMA Netw Open)

בדיקות סקר להערכת שימוש באלכוהול עשויות לסייע בזיהוי מטופלים בהם יש מקום לבדיקות סקר נוספות להערכת הפרעות פסיכיאטריות והפרעות שימוש בחומרים. במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מדד גבוה יותר של שימוש באלכוהול לווה בסיכון מוגבר לדיכאון, חרדה ושימוש בקראק וקוקאין.

על-פי המלצת ה-USPSTF (US Preventive Services Task Force) יש להשלים בדיקות סקר לדיכאון, אלכוהול ושימוש בטבק, אך אין המלצה לבדיקות סקר לשימוש בסמים אסורים או חרדה. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הערך המוסף של בדיקת סקר לשימוש באלכוהול ולהשוות בין שני כלי סקירה להערכת שימוש באלכוהול.

החוקרים התבססו על נתונים ממחקר Veterans Aging Cohort Study ואספו מידע משמונה מרכזים רפואיים בין 2003-2012 והמשתתפים השלימו בדיקת סקר בתחילת המחקר והיו במעקב לאורך זמן. הערכת השימוש באלכוהול התבססה על AUDIT (Alcohol Use Disorders Identification Test) ו-AUDIT-C (AUDIT-Consumption) עם חלוקה לארבע קבוצות סיכון: מדד 0-7 (טווח ייחוס), מדד 8-15 נקודות, 16-19 נקודות ו-20-24 נקודות לפי מדד AUDIT; או מדד של 0-3 (טווח ייחוס), 4-5 נקודות, 6-7 נקודות ו-8-12 נקודות לפי מדד AUDIT-C.

מדגם המחקר כלל 6,431 משתתפים (95% גברים, גיל חציוני של 50 שנים).

ממצאי המחקר העידו על קשר מובהק סטטיסטית בין מדדי AUDIT ו-AUDIT-C ובין כל צבר מקרים הקשורים באלכוהול (כולל דיווח עצמי על תסמיני דיכאון וחרדה, שימוש בטבק, מריחואנה, קוקאין, סמים מעוררים אחרים, אופיואידים וסמים בהזרקה). בפרט, מדד AUDIT של 20 נקודות ומעלה, בהשוואה למדד בטווח הייחוס, נקשר עם סיכון מוגבר לתסמיני דיכאון (יחס סיכויים של 8.37) וחרדה (יחס סיכויים של 8.98) ודיווח עצמי על שימוש בטבק (יחס סיכויים של 14.64), מריחואנה (יחס סיכויים של 12.41), קראק או קוקאין (יחס סיכויים של 39.47) וסמים מעוררים אחרים (יחס סיכויים של 21.31) וסמים בהזרקה (יחס סיכויים של 8.68).

מדד AUDIT של 20 ומעלה לווה ביחס סבירות של מעל 3.5 לדיכאון, חרדה, שימוש בקראק או קוקאין וסמים מעוררים אחרים. הקשר בין מדדי AUDIT-C ובין צבר מקרים על-רקע אלכוהול היה מתון יותר.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מדגישים את החשיבות האפשרית של בדיקות סקר לשימוש באלכוהול, עם המלצה להשלים זאת באופן שגרתי במרבית תנאי רפואה ראשונית, במטרה לזהות את המטופלים בסיכון גבוה להפרעות אחרות.

JAMA Netw Open. 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה