Abuse

השוואת הסיכון לסוכרת עם Abatacept לעומת מעכבי TNF (מתוך ACR Open Rheumatology)

בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) המטופלים ב-Abatacept (אורנסיה) קיים סיכון נמוך יותר להתפתחות סוכרת, בהשוואה לאלו המטופלים בחלק מהתרופות ממשפחת מעכבי TNF, Adalimumab (יומירה) או Infliximab (רמיקד), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת ACR Open Rheumatology.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הסיכון להיארעות סוכרת בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית אשר קיבלו טיפול ביולוגי, בהשוואה לאלו תחת טיפול בתרופות סינתטיות ממשפחת DMARD (Disease Modifying Anti-Rheumatic Drugs). לצורך כך, החוקרים מחקר עוקבה תצפיתי שהתבסס על נתוני מאגר Truven MarketScan לשנים 2005-2016 ומאגר Medicare לשנים 2010-2014.

החוקרים התמקדו בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית אשר לא אובחנו עם סוכר וסווגו לאחת מבין שמונה קבוצות טיפול: Abatacept, Infliximab, Adalimumab, Golimumab, Certolizumab, Etanercept, Tocilizumab, או Tofacitinib ועקבו אחר היארעות סוכרת.

מדגם המחקר כלל 50,505 חולים עם דלקת מפרקים שגרונית ממאגר Truven ו-17,251 חולים עם דלקת מפרקים שגרונית ממאגר Medicare. החוקרים מדווחים כי שיעורי היארעות סוכרת עמדו על 6.8 ל-1,000 שנות-אדם ו-6.6 ל-1,000 שנות אדם, בהתאמה.

החוקרים מדווחים כי הסיכון לסוכרת היה גבוה יותר בקרב מטופלים ב-Adalimumab או Infliximab, בהשוואה למטופלים ב-Abatacept: לאחר תקנון לערפלנים, יחסי הסיכון המתוקנים העידו על סיכון גבוה יותר משמעותית לסוכרת בקרב מטופלים ב-Adalimumab (יחס סיכון מתוקן של 2.00, רווח בר-סמך 95% של 1.11-3.03) ואלו שהחלו טיפול ב-Infliximab (יחס סיכון מתוקן של 2.34, רווח בר-סמך 95% של 1.38-3.98), בהשוואה לאלו שהחלו טיפול ב-Abatacept.

בהשוואת הסיכון לסוכרת עם טיפול ב-Etanercept בהשוואה ל-Abatacept, החוקרים לא זיהו הבדל מובהק סטטיסטית. בשל מספר קטן של מטופלים ב-Certolizumab, Golimumab, Tocilizumab ו-Tofacitinib, לא ניתן היה להעריך באופן מהימן את הסיכון לסוכרת עם טיפולים אלו, בהשוואה לטיפול ב-Abatacept.

החוקרים מסכמים וכותבים כי התחלת טיפול ב-Abatacept לוותה בסיכון מופחת להיארעות סוכרת מסוג 2 בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית, בהשוואה לטיפול ב-Infliximab או Adalimumab.

ACR Open Rheumatology 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה