Addictions

הנחיות חדשות להגנה על הצוות הרפואי וטיפול באירוע מוחי על-רקע COVID-19 (מתוך Int J Stroke)

פאנל מומחים בטיפול באירועים מוחיים מ-18 מדינות פרסמו סדרה של המלצות לניהול חולים עם אירוע מוחי איסכמי חד בהם קיים חשד או אבחנה מוכחת של COVID-19, לצד הגנה על הצוות הרפואי המטפל בחולים אלו.

למרות שהסיבה אינה ידועה, בחולים עם COVID-19 קיים סיכון מוגבר לאירוע מוחי חד. מספר גורמים עשויים לפגוע באפשרות להשלים הערכה הולמת של אירוע מוחי ו-COVID-19. לאור זאת, בחולים עם אירוע מוחי וחשד ל-COVID-19 ההנחה צריכה להיות כי הם אכן נדבקו בנגיף.

מהנתונים הזמינים עולה כי אנשי צוות רפואי המטפלים בחולים עם אירוע מוחי חד מצויים בסיכון להדבקה בנגיף, אם כי הסיכון להדבקה ככל הנראה נמוך יותר מהסיכון של מטפלים המעורבים בטיפול במחלות נשימתיות או מחלות זיהומיות. הצוות הרפואי המטפל באירועים מוחיים צריך לנקוט בכל אמצעי זהירות להפחתת הסיכון להדבקה במהלך הערכת חולים עם אירוע מוחי חד, כולל שימוש בציוד מיגון אישי, צמצום מספר אנשי הצוות ושימוש בשירותי טל-רפואה, במידת האפשר.

יש מקום ליצור מסלול ייעודי לחולים עם אירוע מוחי, הנפרד מאזורים בחדר המיון בהם ייתכנו חולים עם COVID-19 ומסלול מתאים במקרה בו עולה חשד או ידוע על COVID-19.

על המטפלים להכיר את הסיבוכים האפשריים על-רקע COVID-19, כולל שיעור גבוה של נזק כלייתי חד, כאשר שוקלים השלמת בדיקת CT Angiography לבחירת חולים לתרומבקטומי מכאנית או להערכת ממצאים חריגים ריאתיים. יש לקחת בחשבון את הסיכון להפרעה בתפקודי כבד ובתפקוד קרישה, לאור השכיחות הגבוהה יחסית של סיבוכים אלו בחולים עם COVID-19 וההשלכות האפשריות על הטיפול באירוע מוחי חד.

המומחים קוראים לאסוף נתונים נוספים בנושא ומאמינים כי אלו יעזרו בהבנה טובה יותר של ההבדלים בסיכון, בתסמינים ובתגובה לגישות טיפול שונות בחולים עם אירוע מוחי ו-COVID-19.

Int J Stroke. Published online May 3, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה