Addictions

שינויים בשימוש בשירותי הוספיס מצד חולי סרטן במהלך מגפת COVID-19 (מתוך אתר Medscape)

מגפת ה-COVID-19 הובילה רופאים וחולים רבים לבחון מחדש את מאזן סיכון-תועלת של המשך טיפול אונקולוגי או התחלת קו טיפול נוסף כנגד מחלה ממארת. בחינה מחודשת של מצב החולה ואפשרויות הטיפול בתקופה זו הובילו לעליה בהיקף הפניות לשירותי הוספיס.

החוקרים מסבירים כי רופאים רבים למדו כיצד לטפל במחלה ולכן כל עוד קיים טיפול, הם ינסו קו טיפול נוסף. עם זאת, בחלק מהחולים עם מחלה מתקדמת, טיפולים אלו כרוכים בתחלואה קשה ולכן הם בחרו באיכות חיים על-פני תוחלת חיים. כמובן, מעולם לא הובטח כי הטיפול יוביל להארכת החיים של חולי סרטן, ועוד פחות מכך עם הסיכון הנוכחי ל-COVID-19.

אחת הסיבות בגינן רבים בחרו לדחות את הדיונים אודות אשפוז הוספיס של חולי סרטן נוגעת להבנה שגויה של עיקרון הוספיס. חולים רבים מאמינים כי המשמעות היא כי הרופא ויתר על המטופל, אך בעצם מדובר בשימור על איכות החיים בזמן שנותר לחולה, כך שיוכל לבלות את הזמן עם בני משפחתו בצורה רגועה.

התועלת של שירותי הוספיס תקפה בעיקר לחולים עם תוחלת חיים צפויה של לפחות שישה חודשים, אך בפועל משך השהות הממוצע בהוספיס בארצות הברית עומד על 5 ימים בלבד. עבור חלק מהחולים הללו, ששת החודשים בהם היו יכולים לשהות בהוספיס היו עשויים להיות מלווים באיכות חיים טובה יותר, בהשוואה לארבעת החודשים תחת טיפול כימותרפי.

עדיין מוקדם מדי לקבוע כיצד המגפה הנוכחית השפעה על שירותי הוספיס, אך מומחים בתחום מקבלים עידוד מכך שנערכים דיונים אודות פניה לשירותי הוספיס ואלו מוצעים בשלב מוקדם יותר כחלופה קו טיפול כימותרפי שלישי או רביעי.

שירותי הוספיס כיום נראים מאוד שונה מכפי שנראו טרם המגפה, כאשר ההבדלים המיידיים והברורים מאוד נוגעים לשירותי טל-רפואה, אשר לא היו בשימוש נרחב בעבר. ביקורים אלו מוצעים כתחליף לחלק מביקורי הבית, הן במטרה לצמצם את הסיכון לחשיפה ל-COVID-19 והן לצמצום השימוש באמצעי מיגון.

תכניות הוספיס באשפוז גם מזהות דרכים ייחודיות לתמוך ולשמור על הקשר בין החולים ויקיריהם: ניתן לקבל מבקרים, אך אלו מוגבלים לאחד או שניים. טיפול במוזיקה ובעלי חיים ניתנים דרך חלון או באופן ווירטואלי ומכשירים אלקטרוניים, דוגמת iPad, משמשים במטרה לסייע לחולים לשמור על קשר עם יקיריהם.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה