Aging

קצב הגידול היומי הממוצע בנדבקים שלילי , עלייה קלה בלבד במספר המאושפזים במצב קשה, אך מיקום עולמי לא מחמיא בהדבקה ותמותה לנפש

העדכון היומי ל-5/8 של המרכז הלאומי לידע ומידע למאבק בקורונה כולל הצגה וניתוח של נתונים חדשים ומעניינים, לרבות מגמות שיעור החיוביים, קצב גידול ממוצע יומי בנדבקים, השוואות בינ”ל, ועוד.

לדו”ח

ללוח הבקרה של משרד הבריאות

הערת המערכת: כדאי לשים לב לכמה נתונים מעניינים מדו”ח המרכז:


  • קצב השינוי הממוצע יומי בכמות הנדבקים הוא 4%-

  • אחוז הבדיקות החיוביות שהיה בחודשיים האחרונים בעלייה מתמדת (פחות מ-2% בתחילת יוני עד שיא של 8% בסוף יולי), החל לרדת קלות בשבוע האחרון .

  • מספר המאושפזים במצב קשה נשאר אמנם סטטי פחות או יותר בשבועיים האחרונים (בין 329 ב-23/7 ל-344 ב-4/8) אך כמות החולים החדשים הקשים היומית נעה בין 30-50 . מספר המאושפזים נותר סטטי גם בגלל המחלימים, אך גם בגלל כמות הנפטרים.. 

  • שיעור המבוגרים מעל גיל 65 מתוך החולים במצב קשה יורד משיעור של כמעט 80% במאי, לכ-55% באוגוסט

  • שיעור החולים המוגדרים כקבוצת סיכון בגל השני עומד על כ-10% בהשוואה ל-17% בגל הראשון .

  • בהשוואות הבינ”ל ישראל נמצאת (ביחד עם ארה”ב) במקום הראשון הלא מכובד של מספר חולים חדשים למיליון תושבים, וכך גם באחוז הבדיקות החיוביות.

  • גם במספר המתים ליום למיליון תושבים ישראל במקום לא מחמיא, ביחד עם בריטניה (1 ליום למיליון נפש), אך עדיין מתחת לארה”ב (3 ליום למיליון נפש).

התמונה המתקבלת אינה פשוטה והמגמה עדיין לא ברורה ועקבית לחלוטין.

יש לקוות שהצעדים שננקטים כעת גם בתגבור מערך החקירות האפידמיולוגיות עם העברת האחריות לפיקוד העורף, והתכנית להגדיל משמעותית את מספר הבדיקות ולקצר את משך הזמן של קבלת תוצאות הבדיקות,  והמשך שמירת ההגבלות על התקהלויות במקומות סגורים בעיקר –  יובילו אכן להורדת מגמת ההדבקות החדשות,  ובמקביל גם לבלימת העלייה בתחלואה הקשה, במיוחד ע”י חיזוק ההגנה על קבוצות הסיכון.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה