Aging

פרופ’ גמזו הציג היום את עיקרי התכנית שאושרה ע”י קבינט הקורונה: מדיניות דיפרנציאלית מבחינה גאוגרפית בעזרת ”המצפן” והשגת הפחתה משמעותית במספר הנדבקים היומי עד 1/9/20

פרופ’ רוני גמזו, הפרוייקטור,  הציג היום במסיבת עיתונאים את עיקרית התכנית כפי שאושרה ע”י קבינט הקורונה.

להלן המצגת להורדה

כפי שניתן לראות בשקף הראשון, גמזו מכוון לפעילות דיפרנציאלית ממוקדת שבה מתמקדים באזורים ובערים הבעייתיות בשיתוף פעולה של כל הגורמים לרבות הרשויות המקומיות עצמן.

בשקף השני מוצגת מדיניות ההגבלות החדשה:

ובשקף השלישי והאחרון מוצים עקרונות “המצפן”

גמזו הוסיף שהיעד הוא להגיע עד ל-1/9 לירידה משמעותית בכמות הנדבקים היומית (סביב 400 לכל היותר) ובמקביל יציבות וירידה הדרגתית גם במספר המאושפזים במצב קשה.

בתשובה לשאלה מה יקרה אם לא יושג היעד ציין גמזו שאפשרות הסגר עלולה אז להיות על הפרק.

גמזו מתח ביקורת חריפה על האירוע ההמוני שהתקיים אמש בירושליים בהשתתפות אלפי חרדים וקרא הן למנהיגי החרדים והן למשטרה לפעול למניעת אירועים כאלה שהם ללא ספק מוקדי התפרצות והדבקה.

בהתייחס למצב בבתי החולים ציין גמזו שעל בסיס המידע המגיע אליו, לרבות תכנית “הברומטר” המצב הוא אמנם קשה מאוד וקיים עומס ושחיקה במחלקות רבות, אך שמערכת הבריאות עדיין במצב שבו היא מסוגלת להתמודד עם עומס האשפוז הקיים והצפוי:  מערכת האשפוז שוב מוכיחה את עוצמתה – אני יודע מה קורה בבתי החולים. הם עדיין ביכולת עמידה טובה. דו”ח הברומטר מראה שכל בתי החולים עומדים בעומס. קשה מאוד לכולם. בהסתכלות קדימה של החורף  -חשוב וקריטי להוריד את התחלואה לפני אוקטובר. זה קריטי כי זה נותן לנו אפשרות להתמודד עם האתגר של החורף. חלק מהרצון זה לתת אורך נשימה לצוותים לפני המשימה של החורף“.

הערת המערכת: הרושם הוא שגמזו מקבל עדיין אשראי מהציבור, התקשורת והממשלה, ויש לקוות שכך זה יימשך. יחד עם זאת אם לא נתחיל לראות ירידה משמעותית יותר במספר הנדבקים והמאושפזים בימים הקרובים, האשראי עלול להיגמר, והלחץ על הפעלת סגר לקראת תחילת שנת הלימודים בכדי להשיג ירידה מהירה וחדה בהדבקה – יגבר.

היינו רוצים לשמוע מגמזו, כפי שהבטיח, עדכון שבועי של מודל החיזוי ומה התרחיש למספר נדבקים/חולים קשים לשבוע-שבועיים הקרובים, דבר שעשוי להגביר את השקיפות והאמון, שכל כך חשובים להצלחתו.

מה שלא שמענו מגמזו זה תכנית סדורה וברורה, פרואקטיבית,  להגנה על האוכלוסיות שבסיכון, מעבר לפעילות המתבצעת במסגרת ”מגן אבות ואימהות”.  עדיין אנו רואים ששיעור גבוה מאוד מהחולים הקשים, ומהמתים, הן מתוך קבוצות הסיכון, וברור שהדרך האפקטיבית ביותר לשלוט על התחלואה הקשה והתמותה היא הגנה מפני הדבקה של אוכלוסיות בסיכון מחד, ומתן מענה רפואי אפקטיבי ומהיר במקרה של הידבקות אנשים מקבוצות הסיכון, מאידך, והסעיף הזה להערכתנו חייב להיות מרכיב משמעותי וחשוב בתכנית.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה