חדשות

פרופ' איתמר רז בסקירה השבועית: תזונה ים תיכונית והמוח, קסרלטו במניעת איסכמיה אקוטית, SGLT-2 או GLP-1 או אולי שילוב?, והסיכון המוגבר לשבץ במטופלים עם תנוגדת גבוהה לאינסולין

20/10/2021

בסקירה השבוע מתייחס פרופ' רז למאמר האורח של ד"ר סילביה מנדל שבו הציגה מידע מעניין על השפעת התזונה הים התיכונית על תפקוד קוגניטיבי ומציע לאנשי המקצוע לשקול שימוש בתוספים שעשויים לשפר היענות, בהמשך הוא דן בדיווח זה על משלב קסרלטו במינון נמוך עם אספירין מפחית שיעורי איסכמיה אקוטית של הגפה לאחר רה-וסקולריזציה של גפה תחתונה ומדגיש את חשיבות השימוש בטיפול זה בעיקר בסוכרתיים. פרופ' רז מתייחס גם לסקירה ממדסקייפ על מקומם של  SGLT-2 ו-GLP-1 עליה דיווחנו כאן  ומוסיף דגשים חשובים לגבי השיקולים לבחירת כל טיפול בנפרד או במשולב.  לסיום מתייחס פרופ' רז למחקר זה  Risk of stroke increases with insulin resistance, study suggests ומדגיש את אפשרות השימוש באקטוס במטופלים עם תנגודת גבוהה לאינסולין במטרה להפחית הסיכון לשבץ. 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2021 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני