Allergy other

הערכת מאפייני שירותי טל-רפואה לטיפול במחלות אלרגיות (מתוך כנס מטעם ה-EAACI)

רופאים מומחים למחלות אלרגיות בארצות הברית, אשר אימצו לאט את שירותי טל-רפואה, נדרשו להגביר את המאמצים בכיוון לאור מגפת COVID-19. היקף העליה בשימוש בשירותי טל-רפואה עלה בתוך זמן קצר מ-2% ל-60% ועוד שבעבר טופלו מרחוק 400 חולים בחודש, כעת מדובר ב-600-700 חולים ביום המטופלים בגישה זו.

עם התפרצות COVID-19 הוסרו מכשולים רבים שהקשו על אימוץ שירותי טל-רפואה בעבר. רבים נדרשו למצוא תשתיות, להתאים את הפלטפורמות לעדכון החולים ולמצוא דרכים לתעד את המפגשים הרפואיים בתוך שבועיים. בפועל, נראה כי כאשר נדרשים לשינויים כאלו, ניתן לעשות זאת בתקופה קצרה.

כעת יש כתב ויתור וניתן לראות את המטופלים בביתם, ללא צורך עוד במגע הגופני בכדי לפתח מערכת יחסים בין רופא ומטופל. דבר זה הוביל לאימוץ הרבה יותר קל של שירותי טל-רפואה וכולם מסכימים כעת כי מדובר בגישה קלה באופן מפתיע ויעילה מאוד. רופאים שבו כי החולים לא יהיו מרוצים, אך הם מאוד שמחים על גישה זו ומוצאים אותה נוחה מאוד.

היה חשש כי לא ניתן לטפל באסתמה ללא תפקודי ריאות, אך כעת רואים כי ניתן לטפל בחולי אסתמה בצורה דומה עם ובלי תפקודי ריאות. כעת משניתן להשתמש באפשרות זו, קשה למצוא לה חסרונות. למעשה, נראה כי רופאי אלרגיה יכולים להשלים ביקור באמצעות טל-רפואה כמעט בכל המקרים, שכן הטיפול ניתן בהתאם לתסמינים. ניתן לשלוח את המרשמים לבתי המרחקת והחולים יכולים לקבל את הטיפול הנדרש.

טרם מגפת ה-COVID-19, מומחים לאלרגיה התעקשו כי הם נדרשים לראות את החולה פנים מול פנים בכדי להשלים תבחינים עוריים. עם טל-רפואה הבחירה היא בבדיקות דם ונראה כי התוצאות דומות. ההבדל היחיד הוא כי השימוש בשירותי טל-רפואה פוגע בתגמול, שכן לא מבוצעות בדיקות תבחינים עוריים, בגינן הרופאים מתוגמלים.

מתוך כנס מטעם ה-EAACI

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה