Allergy other

תוספי פרוביוטיקה עשויים להפחית נזלת אלרגית בילדים ומבוגרים (מתוך כנס ה-EAACI)

בתינוקות יונקים שקיבלו תוספת פרוביוטיקה בדמות Lactobacillus reuteri תועד סיכון מופחת להתפתחות נזלת אלרגית בשלב מאוחר יותר בחייהם, כך עולה ממחקר בילדים בגילאי 9 שנים, שתוצאותיו פורסמו בכנס מטעם ה-European Academy of Allergy and Clinical Immunology. מחקר נוסף הדגים תועלת של תכשיר פרוביוטי אחר במבוגרים עם נזלת אלרגית.

מדגם המחקר כלל 316 יילודים במשקל תקין עם אלרגיה מוכחת בבדיקה. כל התינוקות ינקו למשך 4-6 חודשים וקיבלו את אותה תזונה, כאשר האם התבקשה להימנע משימוש בפרוביוטיקה. 115 התינוקות בקבוצת הטיפול הפרוביוטי קיבלו חמש טיפות של L. reuteri בגיל 4 שבועות עד 12 שבועות. 201 התינוקות בקבוצת הביקורת ניזונו מחלב אם ללא תוספים.

כל הילדים היו במעקב של אותו רופא ילדים עד גיל 9 שנים. במהלך המעקב, 19.6% מהילדים פיתחו נזלת אלרגית או נזלת אלרגית ודלקת לחמית אלרגית, עם הוכחה לרמות מוגברות של נוגדני IgE ותבחין עורי חיובי בשלב כלשהו.

בקרב ילדים בקבוצת הטיפול הפרוביוטי תועד סיכוי קטן פי שלוש להתפתחות נזלת אלרגית, בהשוואה לאלו בקבוצת הביקורת (4.3% לעומת 13.9%, p<0.01).

ההבדל היה פחות בולט בהערכת הסיכון לדלקת לחמית אלרגית ונזלת אלרגית (8.7% לעומת 9.5%, p>0.05) ולמרות שזוהתה מגמה לשכיחות מופחתת של האלרגיה, ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית.

התועלת של תכשיר פרוביוטי אחר, NVP-1703 תערובת שת Bifidobacterium longum IM55 ו-Lactobacillus plantarum IM76 במבוגרים עם נזלת אלרגית הודגמה במחקר נפרד. מדגם המחקר כלל 84 מבוגרים עם אבחנה של נזלת אלרגית כל-שנתית לפחות שנתיים מוקדם יותר.

החוקרים חילקו באקראי 41 מבוגרים לטיפול פרוביוטי ו-43 ביקורות לקבוצת ביקורת. ובחנו את השינוי בנוגדני IgE, IL-10, מדד TNSS (Total Nasal Symptom Score) בכלל המשתתפים לאחר שבוע, שלושה ו-4 שבועות.

מהנתונים עולה כי רמות נוגדני IgE ספציפיים לקרדית אבק הבית היו נמוכות משמעותית בקבוצת הטיפול הפרוביוטי, בהשוואה לקבוצת הביקורת (p=0.033). הירידה ברמות IL-10 מתחילת המחקר הייתה גדולה יותר משמעותית בקבוצת הטיפול הפרוביוטי, בהשוואה לקבוצת הביקורת (p=0.047). העליה במדד RCAT מתחילת המחקר עד לאחר 4 שבועות הייתה גדולה יותר בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הביקורת (3.83 לעומת 2.21, P=0.049). בנוסף, שינויים במדד TNSS מתחילת המחקר היו גדולים יותר בקבוצת ההתערבות.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לבחון את התועלת של טיפול פרוביוטי.

מתוך כנס ה-EAACI

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה