Allergy other

האם ירידה במשקל עשויה למנוע התפתחות מחלה חמורה על-רקע COVID-19 בשמנים? (מתוך כנס ה-Obesity Week Interactive)

לצד העדויות המצטברות לפיהן השמנה הינה גורם סיכון להתפתחות מחלה חמורה על-רקע נגיף הקורונה, במהלך כנס ה-Obesity Week Interactive התבקשו מומחים לתת עצות לרופאים ולחולים.

במהלך ההרצאה הציגו המומחים נתונים חדשים המצטרפים לעדויות לפיהן השמנה מעלה את הסיכון לסיבוכים של נגיף הקורונה, בדומה לגיל מבוגר או דיכוי חיסוני.

החוקרים זיהו 1,680 חולים (גיל ממוצע של 51 שנים, מדד מסת גוף של 29.4 ק”ג למטר בריבוע) עם זיהום בנגיף הקורונה שאושפזו בשישה בתי חולים במרץ 2020. בקרב חולים שנדרשו לאשפוז תועדה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר (46% לעומת 35%, p<0.0001).

השמנה הינה גורם סיכון משמעותי לאשפוזים (יחס סיכויים של 1.7), אשפוז ביחידות טיפול נמרץ (יחס סיכויים של 1.8) ואינטובציה (יחס סיכויים של 1.8), לאחר תקנון לגיל, מין, מחלות לב וכלי דם, ריאות, כבד, מחלת כליות וממאירות. בהשוואה לאלו בעלי משקל תקין, השמנה חמורה לוותה בעליה של כפי שלוש בסיכון לאשפוז ביחידת טיפול נמרץ ואינטובציה.

הממצאים הללו מחזקים את הצורך להגביר את תשומת הלב של רופאים לסיבוכי השמנה ולהפנות את המטופלים לטיפול בשלב מוקדם יותר.

אחד המשתתפים שאל אם יש נתונים לפיהם בחולים עם מדד מסת גוף של מעל 35 ק”ג למטר בריבוע, אשר ירדו בהצלחה במשקל הגוף, תועדו שיעורים נמוכים יותר של אשפוז, אשפוז ביחידות טיפול נמרץ, או תמותה, במידה וחלו בנגיף הקורונה.

המומחים השיבו כי הם אינם מודעים למחקרים שבחנו את הנושא, אך דיווחו כי שניים מהחולים שלהם שהיו לאחר ניתוח שרוול קיבה בסתיו הקודם וירדו באופן משמעותי במשקל הגוף, פיתחו תסמינים קלים לאחר שנדבקו בנגיף הקורונה.

עם זאת, מומחים אחרים הזהירו כי הביולוגיה של COVID-19 היא מורכבת בחולים עם השמנה וכי באוכלוסיה זו ישנה הפרעה בתפקוד מערכת החיסון ולא ברור אם זו נעלמת בעקבות ירידה במשקל.

מתוך כנס ה-Obesity Week Interactive

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה