Allergy other

רופאים מסין משתפים מניסיונם בניהול מקרים חמורים של COVID-19 (מתוך וובינר מטעם ה- American College of Cardiology)

קורונה

בוובינר שנערך במימון ה-American College of Cardiology שיתפו רופאים מסין מהניסיון שלהם בטיפול בחולים עם COVID-19 שפיתחו מחלה חמורה. בין הלקחים שלמדו מהניסיון שלהם הם הדגישו את יתרון חיבור למכונת ECMO (Extracorporeal Membrane Oxygenation) בשלב מוקדם יותר והימנעות משליחות רופאים מבוגרים למחלקות.

המקרה של גבר בן 31 מווהאן הדגים באיזו מהירות נגיף הקורונה עלול להתקדם לכשל רב-מערכתי. המטופל התלונן במשך שלושה שבועות על הופעת חום לסירוגין ושיעול כאשר נמצא חיובי לנגיף הקורונה. החולה טופל תרופתית בבית החולים, כולל טיפולים לסוכרת והיפרליפידמיה, כמו גם שישה ימי טיפול ב-Arbidol, תכשיר אנטי-ויראלי שאינו זמין לשימוש בארצות הברית.

אעפ”י כן, מצבו של החולה הידרדר והוא פיתח אי-ספיקת לב חדה, אלח-דם והפרעה בתפקוד הכבד. עוד דווח על מדדי זיהום ודלקת מוגברים מאוד. הצוות המטפל המשיך בטיפולים רבים ככל הניתן, כולל מתן נוזלים, ובסופו של דבר החולה החלים. סיפור הצלחה כאלו מגיעים מסין זמן קצר לאחר שהודיעו על היום הראשון בו לא תועדו מקרים חדשים של COVID-19 ברחבי המדינה.

המומחים ממליצים על חיבור למכונת ECMO בשלב מוקדם, כאשר מהניסיון שלהם החולים חוברו למכונה למשך ממוצע של 9.2 ימים. הם ממליצים על שימוש בחיבור וריד-וריד לפני ניסיון חיבור וריד-עורק. חשוב מכך, הם מדגישים כי אין תועלת לחיבור למכשיר ECMO של חולים גוססים ומדגישים כי יש להציע אפשרות זו בשלב מוקדם יותר. סיכויי ההצלחה של חיבור ל-ECMO נמוכים יותר בחולים עם נזק מוחי חמור ובאלו מעל גיל 70 שנים.

עוד מציעים המומחים לשקול מחדש את אופן ההנשמה של חולים לפני חיבור למכונת ECMO. הם מסבירים כי ניתן לשקול חיבור למכשיר ECMO תחילה, או אף ללא הנשמה, כך ניתן לספק את תמיכת המכשיר ללא סכנות האינטובציה וההנשמה. הם כבר ניסו גישה זו בשלושה חולים, כאשר גמלו את החולים מהנשמה תחילה והמשיכו בחיבור ל-ECMO לאספקת חמצן.

קבוצת המומחים לא תמכה ברעיון שימוש ב-Impella Ventricular Assist Device להחלפת חלק מתפקודי הלב. מדובר בצעד כמעט בלתי-אפשרי ביחידות טיפול נמרץ מאחר ויש להשתיל את ההתקן במעבדת צנתורים. יתרה מזאת, הרופאים המבצעים נדרשים לעטות שלוש או ארבע זוגות כפפות ולכן מאבדים חלק מתחושת המגע, כך שקשה מאוד להשלים את הפרוצדורה בנסיבות אלו.

לבסוף, המומחים מסין ממליצים לאנשי הצוות הרפואי להקפיד על שימוש באמצעי מיגון אישי כל הזמן.

מתוך וובינר מטעם ה- American College of Cardiology

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה