Allergy other

אישור FDA לטכנולוגיה הישראלית שמצליחה לחזות מראש הידרדרות חולים ביחידות טיפול נמרץ (הודעת קלו מדיקל)

הודעת קלו מדיקל

קלו מדיקל (CLEW) של היזם הסדרתי גל סלומון סייעה לזהות הידרדרות נשימתית של חולי קורונה

מערכת CLEWICU היא היחידה שאושרה על ידי ה-FDA לזיהוי מוקדם (עד 8 שעות מראש) של הידרדרות אפשרית של חולים, על בסיס נתוני חוסר יציבות של לחץ הדם

CLEW Medical, חברת סטארטאפ ישראלית שהוקמה על ידי היזם הסדרתי גל סולומון ושותפו אביגדור פאיאנס, מדווחת היום (ד’) כי פלטפורמת הבינה המלאכותית פורצת הדרך שפיתחה לניטור חולים וזיהוי מוקדם של הידרדרות במצבם הרפואי, קיבלה אישור FDA לפתרון שלה לזיהוי מוקדם של חוסר יציבות לחץ דם בחולי טיפול נמרץ בוגרים. זהו האישור הראשון של ה-FDA למערכת מסוג זה, אשר הונפק בהמשך לאישור החירום (EUA) שהוענק בחודש יוני 2020 למודל של CLEWICU לזיהוי הידרדרות נשימתית לצורך תיעדוף הטיפול בחולי קורונה וחולי טיפול נמרץ אחרים.

הפתרון שזכה לאישור חירום לאור מגיפת הקורונה

עומס המטופלים חסר התקדים שיצרה מגפת הקורונה הציף את הצורך בקבלת החלטות מהירה ומדויקת במחלקות טיפול נמרץ. הערכת סיכונים אפקטיבית לצורך אבחנה איכותית של מטופלים והתאמה של תוכניות הטיפול מחייבת שימוש בכלים מתקדמים המספקים תחזית מפורטת ומקיפה, שתסייע לצוות הרפואי לזהות אילו חולים מועדים יותר להידרדרות, ואילו פחות.

באמצעות ניטור רציף, מערכת CLEWICU מסווגת את המטופלים לפי רמות סיכון ומספקת לצוות הרפואי מידע פיזיולוגי המצביע על היתכנות חוסר יציבות של לחץ הדם במטופל. המערכת מפיקה התראות על הידרדרות קלינית עד שמונה שעות מראש, המאפשרות הערכה והתערבות מוקדמת במתן טיפול מניעתי. המערכת מזהה גם מטופלים בסיכון נמוך, שמצבם אינו צפוי להידרדר, ובכך מאפשרת שימוש יעיל ומיטבי במשאבים של מחלקות טיפול נמרץ.

המערכת כבר מותקנת באיכילוב ושיבא

עם פרוץ משבר הקורונה בישראל, הותקנה המערכת במחלקות הקורונה של בתי החולים שיבא ואיכילוב, על מנת לסייע להם להתמודד עם העומס הצפוי כתוצאה מהתפרצות הנגיף. הטכנולוגיה של CLEW תשולב במגדל הפיקוח החדש של בית החולים איכילוב, המשמש לשליטה ובקרה על כלל מחלקות ומיטות האשפוז בבית החולים.

איך הטכנולוגיה עובדת?

התוכנה האנליטית משתמשת באלגוריתמים של בינה מלאכותית ובמודלים של למידת מכונה לזיהוי התרחשותם של אירועים קליניים בחולי טיפול נמרץ. מערכת CLEWICU מקבלת נתונים על המטופלים ממקורות שונים, לרבות רשומות רפואיות דיגיטליות (EHR) ומכשור רפואי. הנתונים מנותחים כמעט בזמן אמת, מציגים תובנות מחושבות והתראות למודלים ייעודיים של בינה מלאכותית, על מנת לספק תמונת מצב כוללת של המחלקה.

“אנו גאים על קבלת אישור משמעותי זה מה- FDA ועל האפשרות להציע מוצר ראשון מסוגו לתעשייה, המספק לצוות הרפואי את המידע הקריטי הנחוץ לו למניעת מצבים מסכני חיים”, אמר גל סולומון, מנכ”ל קלו מדיקל.

“בינה מלאכותית יכולה להביא לשינוי משמעותי בתחום הרפואה, באמצעות הערכה מהירה של נתוני מטופלים והתראה מוקדמת על הידרדרות אפשרית, התומכות בקבלת החלטות קליניות מושכלות ומשפרות את התוצאות במחלקות הטיפול הנמרץ”, אמר ד”ר דייויד בייטס, מנהל רפואי של תחום ניתוח קליני ואיכותי במערכות מידע במערכת הבריאות של Mass General Brigham, וחבר בוועדה המייעצת של קלו מדיקל.

“הפיתרון מבוסס ה- AI של קלו מדיקל מהווה צעד ענק קדימה בתחום הטיפול הנמרץ, המספק מידע מניעתי ואף מציל חיים שמאפשר התערבות מוקדמת, מפחית עייפות אזעקה (alarm fatigue) בקרב הצוות ועשוי לתרום לשיפור משמעותי בתוצאות הקליניות”, אמר פרופסור קרייג לילי מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת מסצ’וסטס.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה