Allergy other

טיפול ב-Dupilumab בטוח ויעיל כנגד דלקת וושט אאזנופילית (מתוך כנס ה-UEG Week)

מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-UEG Week עולה כי Dupilumab (דופיקסנט), נוגדן חד-שבטי כנגד יחידת הקולטן של Interleukin-4 ו-Interleukin-13, מהווה אפשרות טיפול בטוחה ויעילה כנגד דלקת אאזנופילית של הוושט.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אפשרויות הטיפול הנוכחיות אינן ספציפיות כנגד דלקת וושט אאזנופילית. מאמצים להבנה טובה יותר של הפתופיזיולוגיה של דלקת וושט אאזנופילית הובילה לזיהוי עדויות לחשיבות דלקת מסוג 2 כמרכיב חשובה בהתקדמות המחלה.

החוקרים התבססו על נתונים ממחקר LIBERTY EoE TREET, שכלל משתתפים בגילאי 12 שנים ומעלה עם דלקת וושט אאזנופילית, שחולקו באקראי לטיפול ב- Dupilumab במינון 300 מ”ג כל שבוע או פלסבו. במחקר ההארכה ניתן Dupilumab לכל 77 המשתתפים במחקר 40 מזרוע הטיפול ו-37 מזרוע הפלסבו אשר השלימו את השלב הראשון של המחקר. המשתתפים קיבלו Dupilumab במינון 300 מ”ג כ שבוע למשך 28 שבועות נוספים, כך שבסך הכול קיבלו טיפול לאורך 52 שבועות.

מהנתונים עולה כי 55.9% מבין החולים שטופלו ב- Dupilumab לכל אורך הדרך השיגו שיא ספירת נויטרופילים קטן מ-6 אאזנופילים לשדה בעוצמה גבוהה ו-82.4% השיגו ריכוז שיא של עד 15 אאזנופילים לשדה בעוצמה גבוהה בתום 52 שבועות הטיפול. בקרב משתתפים שקיבלו תחילה פלסבו ולאחר מכן Dupilumab, ב-60% תועד שיא ספירת אאזנופילים קטן מ-6 אאזנופילים לשדה בעוצמה גבוהה וב-70% תועד ריכוז שיא של עד 15 אאזנופילים לשדה בעוצמה גבוהה. אחוז השינוי הממוצע בספירת אאזנופילים מתחילת המחקר עד 52 שבועות עמד על 88.6% בזרוע ההתערבות ועל 83.7% באלו שקיבלו תחילה פלסבו ולאחר מכן Dupilumab.

השינוי האבסולוטי ואחוז השינוי במדדי DSQ (Dysphagia Symptom Questionnaire) עמד על 23.4 נקודות ו-75.9% באלו שקיבלו Dupilumab לכל אורך המחקר ועל 21.7 נקודות ו-65.9% באלו שקיבלו תחילה פלסבו ולאחר מכן Dupilumab מתחילת המחקר ועד לאחר 52 שבועות.

הטיפול ב- Dupilumab הפחית ושיפר ממצאים אנדוסקופיים, כפי שבא לידי ביטוי בירידה באאזנופילים מתחילת המחקר עד לאחר 24 שבועות, בהשוואה לזרוע הפלסבו. שיפור זה נותר עד לאחר 52 שבועות.

האירועים החריגים הנפוצים של Dupilumab כללו תגובות באתר הזריקה ואודם באתר הזריקה. רק חולה אחד פיתח אירוע חריג חמור, שכלל אשפוז בשל קוצר נשימה והזעה עקב אסתמה ואלרגיות עונתיות.

ממצאים אלו מעידים כי Dupilumab לווה בשיפור בעל משמעות קלינית בהיסטולוגיה, תסמינים וממצאים אנדוסקופיים של דלקת וושט אאזנופילית.

מתוך כנס ה-UEG Week

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה