Allergy other

בדיקת Copeptin לפני הגעה לבית חולים מסייעת בשלילה מהירה של אוטם לבבי (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AHA)

מדידה לפני הגעה לבית חולים של רמות Copeptin עשויה לסייע בשלילה מהירה של אוטם לבבי בחולים עם כאבי חזה, כך עולה מנתונים חדשים ממחקר שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Heart Association.

החוקרים מסבירים כי כאב חזה הינו אחד הגורמים הנפוצים לפניות לחדרי מיון וחולים עם חשד לאוטם לבבי מציפים את חדרי המיון ומחלקות קרדיולוגיות ברחבי העולם. שלילה מהירה של אפשרות של אוטם לבבי נדרשת במטרה להפחית את העומס על מערכת הבריאות, אך הגישות הזמינות כיום מוגבלות לאור השחרור המאוחר של טרופונין לבבי וצורך תדיר לחזור על מדידת טרופונין.

הסמן Copeptin הדגים תוצאות מבטיחות לשלילה מוקדמת של אוטם לבבי חד, מאחר ומרכיב זה משתחרר מוקדם ובכמות משמעותית, עם רמות שיא כשעתיים לאחר הופעת התסמינים.

מסגרת מחקר AROMI ביקשו החוקרים לבחון את היעלות והבטיחות של גישה לשלילה מהירה של אוטם לבבי חד, המבוססת על מדידה טרם הגעה לבית חולים של רמות Copeptin בשילוב עם רמות high-sensitivity Troponin T בבית החולים.

מדגם המחקר כלל 4,772 חולים עם חשד לאוטם לבבי, אשר הועברו לשלושה בתי חולים במרכז דנמרק. המשתתפים חולקו באקראי ביחס 1:1 לגישה מואצת לשלילת אוטם לבבי חד, המשלבת רמות Copeptin בבדיקת דם לפני הגעה לבית החולים ובדיקת high-sensitivity Troponin T בעת ההגעה לבית החולים, או לקבוצת טיפול סטנדרטי, הכוללת מדידת high-sensitivity Troponin T בעת ההגעה לבית החולים ושלוש שעות מאוחר יותר.

תוצא היעילות העיקרי היה משך האשפוז של חולים ששוחררו לאחר שלילת אוטם לבבי חד ותוצא הבטיחות כלל את שיעורי אירועים לבביים מג’וריים לאחר 30 ימים.

מהנתונים עולה כי ללא תלות בגישה האבחנתית, קרוב למחצית מהחולים (47%) בשתי הקבוצות שוחררו בתוך 12 שעות. עם זאת, מכלל התוצאות עולה כי חלה ירידה במשך השהות בבית החולים של כשעה אחת בזרוע ההתערבות, בהשוואה לזרוע הסטנדרטית. משך השהות עמד על 7.8 שעות בקבוצת הטיפול הסטנדרטי לעומת 6.9 שעות בקבוצת ההתערבות.

החוקרים מדווחים כי תוארו מעט הבדלים בין שלושת המרכזים המשתתפים בהיקף הירידה במשך השהות בבית החולים, עם הבדל שנע לטובת זרוע ההתערבות בהיקף של 0.5 עד 1.2 שעות, אך ההבדל נותר מובהק סטטיסטית בכל המרכזים.

עוד עולה מהנתונים כי הגישה המשולבת, המבוססת על בדיקת Copeptin טרם הגעה לבית חולים ועל בדיקת high-sensitivity Troponin T, הייתה בטוחה, עם העדר-נחיתות לעומת הגישה הסטנדרטית, בכל הנוגע לשיעור אירועים לבביים מג’וריים לאחר 30 ימים (14.7% לעומת 15.6%, בהתאמה).

החוקרים מסבירים כי מדובר במחקר הגדול ביותר עד כה להשוואת גישה לשלילה מוקדמת של אוטם לבבי אל מול הגישה הסטנדרטית כיום. מהנתונים עולה כי שלילה מואצת של אוטם לבבי, באמצעות בדיקת Copeptin לפני הגעה לבית החולים ובדיקת high-sensitivity Troponin T בעת ההגעה לאשפוז, הובילה להפחתה משמעותית של משך האשפוז בבית החולים.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AHA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה