Allergy other

עדויות חדשות תומכות בתוספת זעפרן לטיפול להקלה על תסמיני דיכאון (Pharmacol Res)

במאמר שפורסם בכתב העת Pharmacological Research מדווחים חוקרים על תוצאות מטה-אנליזה מהן עולה כי תוספת זעפרן עשויה לסייע להקלה על הפרעת דיכאון, אך זעפרן אינו יכול לשמש לבדו לטיפול בדיכאון.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי זעפרן מצוי בשימוש לטיפול בתחלואות שונות, כולל דכאון. עם זאת, מספר מטה-אנליזות להערכת ההשפעות נוגדות הדיכאון של זעפרן הדגימו תוצאות שנויות במחלוקת. כעת הם מטה אנליזה מקיפה במטרה לקבוע את היקף וכיוון הקשר בין מתן זעפרן ובין דיכאון.

החוקרים ערכו חיפוש במאגרי נתונים בינלאומיים, כולל PubMed, Scopus, EMBASE, Web of Science ו-Cochrane Central Library עד יוני 2021. מטה-אנליזות להערכת ההשפעות של זעפרן על דיכאון נכללו בסקירה.

בסיכומו של דבר, הסקירה כללה 7 מטה-אנליזות ומהתוצאות עלה כי נטילת זעפרן לוותה בירידה משמעותית במדדי BDI (Beck Depression Inventory) (גודל השפעה של 3.87-, רווח בר-סמך 95% של 5.27- עד 2.46-). עם זאת, זעפרן לא הוביל לשינוי מדדי HAM-D (Hamilton Depression Rating Scale) (גודל השפעה של 2.10-, רווח בר-סמך 95% של 5.05- עד 0.86, p=0.164) ומדדים מעורבים (HAM-D/BDI/DASS) (גודל השפעה של 0.02, רווח בר-סמך 95% של 0.39- עד 0.43, p=0.941).

ממצאי המחקר תומכים ביעילות זעפרן כתוספת לטיפול להקלה על תסמיני דיכאון, אך מעידים כי זעפרן אינו יכול לשמש לבדו לטיפול בדיכאון.

Pharmacol Res. 2022 Jan

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה