Alzheimer

טיפול באור עשוי לשפר תסמיני מחלת אלצהיימר (J Clin Sleep Med)

טיפול ממוקד באור עשוי להביא לשיפור בשינה ולהקל על תסמיני דיכאון ואי-שקט בחולים עם מחלת אלצהיימר ודמנציות אחרות (Alzheimer Disease and Related Dementias, או ADRD), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Sleep Medicine.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעה של התערבות מבוססת-אור לאורך 4 שבועות כטיפול לא-תרופתי לבעיות שינה, מצב רוח והתנהגות ב-46 חולים עם ADRD במוסדות טיפול ארוך-טווח. המחקר כלל מד אקטיגרפיה שענדו המשתתפים על שורש כף היד ומדדים מתוקננים לאיכות שינה, מצב רוח והתנהגות.

מהתוצאות עולה כי בקבוצת ההתערבות הפעילה תועד שיפור משמעותי באיכות השינה לפי סולם Pittsburgh Sleep Quality Index, בהשוואה למדדים בתחילת המחקר ובהשוואה לקבוצת הביקורת (ממוצע של 6.67 נקודות לאחר ההתערבות הפעילה, 10.30 נקודות לפני ההתערבות ו-8.41 לאחר התערבות בקבוצת הביקורת).ההתערבות הפעילה הובילה גם להבדל גדול יותר בשונות היומית בין קבוצת הטיפול הפעיל וקבוצת הביקורת.

באשר לתוצאים משניים, טיפול באור הוביל לשיפור משמעותי בדיכאון לפי סולם Cornell Scale for Depression in Dementia (ממוצע של 10.30 נקודות בתחילת המחקר, 7.05 נקודות לאחר התערבות פעילה) והבדל גדול יותר בין קבוצת הטיפול הפעיל וקבוצת הביקורת במדדי Cohen-Mansfield Agitation Memory (ממוצע של 5.51- נקודות בקבוצת ההתערבות הפעילה ו-1.50- בקבוצת הביקורת).

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול באור הממוקד למערכת הסירקדיאנית עשוי לשפר את איכות השינה, מצב הרוח וההתנהגות בחולי דמנציה השוהים בסביבה מבוקרת.

J Clin Sleep Med. 2019;15:1757-1767

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה