Alzheimer

מחשבות שליליות חוזרות מלוות בשכיחות גבוהה של שינויים אופייניים למחלת אלצהיימר (Neurology)

במאמר שפורסם בכתב העת Alzheimer’s & Dementia מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חשיבה שלילית חוזרת נקשרה עם סמנים קוגניטיביים ונוירו-פתולוגיים של מחלת אלצהיימר. דאגות והרהורים חוזרים נקשרו עם ירידה בתפקוד קוגניטיבי גלובאלי, זיכרון מיידי ומושהה.

תיאוריית Cognitive Debt מציעה כי מחשבה שלילית חוזרת עשויה להביא לעליה בסיכון למחלת אלצהיימר. במחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מחשבות שליליות חוזרות ובין סמני מחלת אלצהיימר, בהשוואה לתסמיני חרדה ודיכאון.

מדגם המחקר כלל 292 מבוגרים עם הערכות קוגניטיביות לאורך זמן, כולל 113 משתתפים שהשלימו בדיקת Amyloid-PET ו-Tau-PET ממדגם PREVENT-AD ו-68 מבוגרים שהשלימו בדיקות Amyloid-PET ממדגם IMAP+. כל המשתתפים השלימו שאלונים להערכת מחשבות שליליות חוזרות, דיכאון וחרדה.

מהנתונים עולה קשר בין מחשבות שליליות חוזרות ובין ירידה בתפקוד הקוגניטיבי הגלובאלי (p=0.02), זיכרון מיידי (p=0.03) וזיכרון מושהה (p=0.04). בקרב אלו עם דפוס מחשבות שליליות חוזרות תועדה גם שכיחות גבוהה יותר של משקעי עמילואיד גלובאליים (P=0.01 במחקר PREVENT-AD ו-p=0.03 במחקר IMAP+) ומשקעי טאו באזור אנטורינלי. הקשרים הללו נותרו מובהקים סטטיסטית גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי חשיבה שלילית חוזרת נקשרה עם ירידה בתפקוד קוגניטיבי בתחומים הנפגעים בחולים עם מחלת אלצהיימר בשלב מוקדם ועם סמנים הדמייתיים למחלת אלצהיימר. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לבחון אם שינויים בדפוסי חשיבה שלילית חוזרת עשויים להפחית את הסיכון למחלת אלצהיימר.

Neurology 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה