Alzheimer

שינה ממושכת או דום נשימה בשינה מלווים בסיכון גבוה כפליים למחלת אלצהיימר (מתוך כנס ה-AAIC)

בקרב משתתפים בגיל העמידה עם דום נשימה בשינה או אלו הישנים למעלה מ-9 שעות בלילה תועדה עליה של למעלה מכפליים בסיכון להתפתחות מחלת אלצהיימר בתוך כשש שנים, כך עולה מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-AAIC (Alzheimer’s Association International Conference).

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הפרעות שינה הן נפוצות ומצויות במגמת עליה ברחבי העולם. בשנים האחרונות, גברה המודעות לקשר האפשרי בין בריאות השינה ובין בריאות המוח. במחקר הנוכחי נכללו 502,538 משתתפים ממאגר UK Biobank (גיל ממוצע של 57 שנים), ללא מחלת אלצהיימר בתחילת המחקר. המשתתפים היו במעקב לאורך 12 שנים ודיווחו על הרגלי השינה, כולל מספר שעות השינה בלילה, ישנוניות במהלך היום, אבחנה של דום נשימה בשינה, נחירות ותנומות.

בהשוואה לאלו שישנו בממוצע 6 עד 9 שעות בלילה, באלו שישנו למעלה מ-9 שעות תועד סיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (יחס סיכון של 2.04, p<0.001). נוכחות דום נשימה בשינה לווה גם כן בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (יחס סיכון של 1.56, p=0.001).

החוקרים מציינים עוד כי ישנוניות במהלך היום ודום נשימה בשינה נותרו גורמים מנבאים מחלת אלצהיימר גם לאחר תקנון למשך השינה. מעניין לציין כי נחירות, תסמין נפוץ בחולים עם דום נשימה בשינה, לא נקשר עם הסיכון למחלת אלצהיימר.

על-מנת לשפר את בריאות השינה, החוקרים ממליצים להיכנס למיטה ולהתעורר באותן שעות כל יום, להימנע מצריכת קפאין או אלכוהול סמוך לשעת השינה, להגביל את זמן המסך לפני השינה, לעמעם את האורות ולהפחית רעשים. כמו כן, חשוב לטפל במקרים של דום נשימה בשינה,.

מתוך כנס ה-AAIC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה