Angina pectoris/MI

טיפול ארוך-טווח בתוספי מגנזיום עשוי לשפר מטבוליזם של גלוקוקורטיקואידים (Clin Endocrinol)


במאמר שפורסם בכתב העת Clinical Endocrinology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה השפעה חיובית של תוספי מגנזיום על מטבוליזם גלוקוקורטיקואידים עם עדות להפחתת הפרשת קורטיזול בשתן, לצד הגברת פעילות אנזים 11β-hydroxysteroid dehydrogenases(11β-HSD2)

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הגדלת צריכת מגנזיום עשויה להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם. כעת הם ביקשו לבחון את ההשפעות של נטילת תוספי מגנזיום לאורך זמן רב על מטבוליזם גלוקוקורטיקואידים, עם דגש על הפרשה בשתן של קורטיזול, קורטיזון והמטבוליים שלהם, כמו גם את ההשפעה על היחסים כעדות לפעילות 11β-HSD2.

מדובר בניתוח פוסט-הוק של מחקר אקראי עם הקצאה לטיפול בתוספי מגנזיום (350 מ”ג/יום) או פלסבו, למשך 24 שבועות. מדגם המחקר כלל 49 משתתפים בגילאי 45-70 שנים והתוצאים שנבחנו כללו את הריכוזים בשתן של קורטיזול, קורטיזון והמטבוליים שלהם. פעילות אנזימטית של 11β-HSD בכלל ושל 11β-HSD2 בפרט, כמו גם פעילות A-ring Reductase, נבחנו על-סמך יחסי המטבוליטים של גלוקוקורטיקואידים בשתן.

לאחר 24 שבועות, הפרשת קורטיזול בשתן הייתה נמוכה יותר בקבוצת הטיפול במגנזיום, בהשוואה לקבוצת הפלסבו (32- ננומול/יממה, p=0.021). עוד נרשמה ירידה של 0.09 ביחס בין Tetrahydrocortisol + allo-Tetrahydrocortisol   ל-Tetrahydrocortisone וירידה של 0.10ביחס קורטיזול לקורטיזון לאחר מתן תוספי מגנזיום. לא תועדו השפעות של פעילות A-ring Reductase.

ממצאי המחקר עשויים להצביע על מנגנון אפשרי נוסף בו הגדלת צריכת מגנזיום עשויה להפחית סיכון למחלות לב וכלי דם.

Clin Endocrinol (Oxf). 2020 Oct 8

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה