Angina pectoris/MI

טיפול בקלופידוגרל עדיף על טיקגרלור בהשוואה ראש בראש לטיפול בחולים עם התערבות כלילית מילעורית אלקטיבית (מתוך כנס ה-AHA)

מנתוני מחקר ALPHEUS שהוצגו במהלך כנס ה-American Heart Association עולה כי טיפול ב-Ticagrelor (ברילינטה) לא הצליח להדגים עדיפות על-פני Clopidogrel (פלויקס) כמעכב P2Y12 המומלץ לטיפול בחולים סביב התערבות כלילית מילעורית אלקטיבית בשל מחלה כלילית יציבה.

מחקר ALPHEUS היה מחקר בתווית-פתוחה, אקראי, שכלל 1,883 חולים שהופנו להתערבות כלילית מילעורית אלקטיבית בשל מחלה כלילית יציבה ב-49 מרכזים בצרפת או צ’כיה. בכל המשתתפים תועדו רמות טרופונין תקינות או עליה מתונה בלבד, אך ירידה ברמות High-Sensitivity Troponin. במשתתפים אלו זוהו בממוצע 3.2 גורמי סיכון הקשורים בפרוצדורה או במטופל, הנפוצים בהם כללו מחלה רב-כלית, נגעים ארוכים שדרשו מספר תומכנים וסוכרת.

המשתתפים חולקו באקראי לטיפול במנת העמסה של 300 או 600 מ”ג של Clopidogrel או לטיפול ב-Ticagrelor במינון 180 מ”ג לפני התערבות כלילית מילעורית. לאחר מכן, הם המשיכו בטיפול ב-Ticagrelor במינון 90 מ”ג, פעמיים ביום, או Clopidogrel במינון 75 מ”ג פעם ביום, למשך 30 ימים. כל החולים נטלו גם טיפול באספירין.

התוצא העיקרי היה נזק מג’ורי לשריר הלב, אשר הוגדר כעליית טרופונין של מעל פי 5 מהטווח העליון של הנורמה בתוך 48 שעות מההתערבות; אוטם לבבי מסוג 4a, המוגדר כנזק מג’ורי לשריר הלב עם סימנים או תסמינים של איסכמיה; או תרומבוזיס בתומכן.

השיעורים היו דומים מאוד ועמדו על 35.5% מהמטופלים ב-Ticagrelor, 36.2% מהמטופלים ב-Clopidogrel. עיקר האירועים כללו נזק מג’ורי לשריר הלב, עם היארעות של 26.7% מהמטופלים ב-Ticagrelor ו-27.7% מהמטופלים ב-Clopidogrel. תרומבוזיס בתומכן תועד ב-0.3% מהחולים בכל קבוצה. אוטם לבבי מסוג 4a תועד ב-8.5% מהחולים בקבוצת הטיפול ב-Ticagrelor וב-8.2% מאלו בקבוצת הטיפול ב-Clopidogrel.

לא תועדו הבדלים בין הקבוצות בשיעורי דמם מג’ורי לאחר 48 שעות או 30 ימים. עם זאת, שיעור דימומים מינוריים לאחר 30 ימים עמד על 11.2% בקבוצת הטיפול ב-Ticagrelor, גבוה משמעותית מזה שתועד עם Clopidogrel (7.5%). יתרה מזאת, קוצר נשימה תועד ב-11.2% מהחולים שטופלו ב-Ticagrelor, בהשוואה ל-0.2% מהמטופלים ב-Clopidogrel. שיעורי הפסקת תרופת המחקר היו גבוהים יותר עם Ticagrelor (2.2% לעומת 0.4%, בהתאמה).

בכנס הוצגו גם נתונים אודות 1,883 חולים ממחקר ALPHEUS ו-781 חולים ממחקר SASSICAIA במבנה דומה, בו נערכה השוואה בין Prasugrel ו-Clopidogrel. שני מעכבי P2Y12 הפוטנטיים יותר לא הדגימה עדיפות על-פני Clopidogrel.

מתוך כנס ה-AHA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה