Angina pectoris/MI

טיפול ב-Remdesivir מלווה במשך אשפוז ארוך יותר (JAMA Network Open)

הטיפול ב-Remdesivir, התכשיר האנטי-ויראלי היחיד שאושר באופן מלא לטיפול ב-COVID-19 ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי, מלווה במשך אשפוז ארוך יותר אך ללא שיפור בשיעורי ההישרדות, כך עולה מנתוני עולם-אמיתי שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open.

מדגם  המחקר כלל 5,898 חולים מארצות הברית, שאושפזו ל-123 בתי חולים של יוצאי צבא בתקופה שבין 1 במאי ועד 8 באוקטובר בשנת 2020, כאשר התרופה אושרה לשימוש דחוף ולפני קבלת אישור מלא של מנהל המזון והתרופות האמריקאי.

החוקרים מדווחים כי 4 מבין 10 חולים (40.3%) טופלו ב-Remdesivir. מהשוואת החולים שטופלו ב-Remdesivir ואלו שלא קיבלו את הטיפול התרופתי עולה כי מרבית המשתתפים בשתי הקבוצות היו גברים (94.3% ו-93.7% מהמשתתפים, בהתאמה), מבוגרים (67.8 שנים ו-67.0 שנים, בהתאמה) ולבנים (59.6% ו-54.4%, בהתאמה). בקבוצת החולים שטופלו ב-Remdesivir תועדה שכיחות גבוהה יותר של מחלת ריאות חסימתית-כרונית (37.4% לעומת 32.0%) ולהציג מחלה חמורה יותר בקבלה לאשפוז.

החוקרים הצליחו להתאים ל-1,172 מטופלים ב-Remdesivir לחולים שלא קיבלו טיפול בתרופה.

בדומה למחקר ACTT-1 שסייע בהשגת אישור מלא לטיפול התרופתי, מהנתונים עולה כי לא היו הבדלים משמעותיים בשיעורי התמוה לאחר 30 ימים (12.2% מהמטופלים ב-Remdesivir ו-10.6% מאלו שלא קיבלו את הטיפול התרופתי הלכו לעולמם). עם זאת, במחקר ACTT-1 נרשמה ירידה במשך הזמן עד להחלמה 10 לעומת 15 ימים כאשר חציון משך האשפוז עמד על 6 ימים במטופלים, לעומת 3 ימים באלו שלא קיבלו את הטיפול האנטי-ויראלי.

החוקרים מדווחים כי זוהתה מגמה של שחרור החולים בקבוצת הביקורת לאחר 1-4 ימי אשפוז, בעוד שאלו בזרוע הטיפול ב-Remdesivir שוחררו לאחר 5 או 6 ימי אשפוז, זאת על-רקע מספר רב של חולים שהשלימו את חמשת ימי הטיפול ב-Remdesivir.

ממצאים אלו מעידים כי רופאים עשויים לבחור להשאיר באשפוז חולים תחת טיפול ב-Remdesivir עד השלמת חמשת ימי הטיפול.

החוקרים כותבים כי ייתכן והמשטר הנוכחי של טיפול במשך 5 או 10 ימים הוביל להשארת חולים באשפוז לפרק זמן ארוך יותר עד השלמת הטיפול, ממצא פרדוקסאלי לאור העובדה כי התועלת העיקרית של הטיפול התרופתי היא בקיצור מהלך המחלה ומשך הזמן הנדרש עד לשחרור חולים מאשפוז.

JAMA Network Open 2021

לידיעה ב-CIDRAP

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה