Angina pectoris/MI

האם שמירה על רמת ויטמין D מספקת עשויה להגן מפני אוטם לבבי ותמותה? (Journal of Endocrine Society)

טיפול בוויטמין D לשמירה על ריכוז של לפחות 30 ננוגרם/מ”ל מלווה בירידה משמעותית בסיכון לאוטם לבבי ותמותה מכל-סיבה במבוגרים ללא היסטוריה של אוטם לבבי קודם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Endocrine Society.

החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת ובחנו את הנתונים אודות 20,025 מבוגרים עם רמות נמוכות של 25-Hydroxyvitamin D (מתחת ל-20 ננוגרם/מ”ל) וללא היסטוריה של אוטם לבבי, אשר טופלו במערכת Veterans Affairs בין השנים 1999 עד 2018. בכל המשתתפים תועדו לפחות שתי מדידות נפרדות להערכת ריכוז ויטמין D בדם.

המשתתפים סווגו לפי רמות ויטמין D, בהתאם להגדרות ה-Endocrine Society: ללא טיפול, עם רמות עד 20 ננוגרם/מ”ל (11,119 משתתפים); תחת טיפול, עם רמות ויטמין D בטווח 21-29 ננוגרם/מ”ל (5,623 משתתפים); תחת טיפול, עם רמות ויטמין D של לפחות 30 ננוגרם/מ”ל (3,277 משתתפים).

החוקרים מצאו כי הסיכון לאוטם לבבי היה נמוך משמעותית בקרב מטופלים עם רמות ויטמין D מספקות, בהשוואה לאלו עם רמות נמוכות של ויטמין D, כאשר הסיכון היה נמוך ב-35% בהשוואה לאלו שלא קיבלו טיפול ונמוך ב-27% באלו עם רמות נמוכות תחת טיפול בתוספי ויטמין.

מהנתונים עולה כי לא היו הבדלים בסיכון לאוטם לבבי בין משתתפים עם רמות ויטמין D נמוכות שלא קיבלו טיפול בתוספי ויטמין D ואלו שקיבלו טיפול בתוספים אלו.

ממצאי המחקר מדגישים את חשיבות רמות ויטמין D, כאשר שמירה על רמות ויטמין D מספקות (20 ננוגרם/מ”ל ומעלה) מלווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה, אך הקפדה על רמות ויטמין D תקינות (30 ננוגרם/מ”ל ומעלה) עשויה להפחית את הסיכון לאוטם לבבי.

Journal of Endocrine Society 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה