Angina pectoris/MI

בחולים עם טרשת נפוצה שיעורי הישרדות נמוכים יותר עקב סרטן מעי גס ורקטום (Neurology)

בחולים עם טרשת נפוצה תועדו שיעורי הישרדות נמוכים יותר עקב סרטן מעי גס ורקטום זמן קצר לאחר אבחנת הממאירות, בהשוואה לחולים ללא טרשת נפוצה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Neurology.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשערה כי ההישרדות הכוללת וההישרדות הספציפית עקב ממאירות לאחר אבחנת סרטן מעי גס ורקטום היא נמוכה יותר בחולים עם טרשת נפוצה, בהשוואה לאלו ללא המחלה הנוירולוגית. לצורך כך, הם השלימו מחקר רטרוספקטיבי, שהתבסס על נתונים ממניטובה ואונטריו בקנדה.

החוקרים זיהו חולים עם טרשת נפוצה וזיהו את אלו עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום. כמו כן, הם זיהו חולים עם סרטן מעי גס ורקטום ללא טרשת נפוצה והתאימו בין הקבוצות ביחס 4:1 על-סמך שנת הלידה, מין, שנת אבחנת מממאירות ואזור. ניתוח סטטיסטי שימש להשוואת שיעורי ההישרדות מכל-סיבה בין הקבוצות, לאחר תקנון לגיל בעת אבחנת הממאירות, שנת אבחנת הסרטן, הכנסה, אזור ומדד מחלות רקע.

מדגם המחקר כלל 338 חולים עם טרשת נפוצה ו-1,352 ביקורות עם סרטן מעי גס ורקטום. לאחר תקנון, אבחנה של טרשת נפוצה לוותה בסיכון מוגבר לתמותה מכל-סיבה, אשר היה הגבוה ביותר שישה חודשים לאחר האבחנה (יחס סיכון של 1.45, רווח בר-סמך 95% של 1.19-1.76) ולאחר מכן חלה ירידה בדרגת הסיכון (יחס סיכון של 1.34 לאחר שנה אחת, יחס סיכון של 1.24 לאחר שנתיים, יחס סיכון של 1.10 לאחר חמש שנים).

אבחנה של טרשת נפוצה לוותה בסיכון מוגבר לתמותה ספציפית לממאירות שישה חודשים לאחר האבחנה בלבד (יחס סיכון של 1.29, רווח בר-סמך 95% של 1.04-1.61).

לאחר תקנון לשלב ממאירות, טרשת נפוצה לוותה בסיכון מוגבר לתמותה מכל-סיבה (יחס סיכון של 1.60, רווח בר-סמך 95% של 1.16-2.21) ובסיכון מוגבר לתמותה מסיבה ספציפית (יחס סיכון של 1.47, רווח בר-סמך 95% של 1.02-2.12).

הקשר בין אבחנה של טרשת נפוצה ובין תמותה מכל-סיבה נחלש מעט לאחר תקנון למצב מוגבלות (יחס סיכון של 1.37, רווח בר-סמך 95% של 0.97-1.92), כמו גם הקשר בין אבחנה זו ובין תמותה עקב מחלה ממארת (יחס סיכון של 1.34, רווח בר-סמך 95% של 0.91-1.97).

החוקרים מסכמים וכותבים כי שיעורי הישרדות כוללים ושיעורי הישרדות ספציפיים לממאירות בחולים עם טרשת נפוצה נמוכים יותר בהשוואה לחולים ללא טרשת נפוצה בחודשים הראשונים שלאחר אבחנת הממאירות. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לקבוע אילו גורמים עומדים בבסיס ההבדלים הללו.

Neurology 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה