Ankylosing spondylitis

טיפול ב-Deucravacitinib בטוח ויעיל בחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית (Ann Rheum Dis)

מנתונים שפורסמו בכתב העת Annals of the Rheumatic Diseases עולה כי Deucravacitinib, מעכב TYK2, הינו טיפול נסבל-היטב ועדיף על פלסבו בשיפור תגובה לטיפול לפי ACR20 (American College of Rheumatology) בחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית (Psoriatic Arthritis).

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חלק משמעותי מהחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית אינם מטופלים היטב עם אפשרויות הטיפול הזמינות כיום; חלק גדול מהתרופות הללו כרוכות בתופעות לוואי ומשטר טיפול לא-נוח, כאשר חלק קטן מהחולים משיג את יעדי הטיפול, דוגמת השגת פעילות מחלה מינימאלית.

טיפולים בעלי מנגנוני פעולה חדשים שהם בטוחים, יעילים ועם משטרי טיפול נוחים יותר נדרשים לאיזון מגוון הביטויים של המחלה ולשיפור איכות החיים של חולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית, כולל אלו שאינם מגיבים לאפשרויות טיפול אחרות. Deucravacitinib הינו מעכב פומי סלקטיבי של TYR2 עם מנגנון פעולה ייחודי ושונה מזה של מעכבי JAK.

להערכת הבטיחות והיעילות של Deucravacitinib בחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית, החוקרים השלימו מחקר אקראי, כפל-סמיות, רב-מרכזי, בשלב 2, שכלל חולים ממדינות שונות עם אבחנה של דלקת מפרקים פסוריאטית למשך שישה חודשים ומעלה. מדגם המחקר כלל 203 חולים שחולקו באקראי ביחס 1:1:1 לקבלת פלסבו, Deucravacitinib במינון 6 מ”ג או Deucravacitinib במינון 12 מ”ג פעם ביום. התוצא העיקרי היה תגובה לפי ACR20 לאחר 16 שבועות. תוצאי סיום משניים כללו שיפור במדד תפקוד גופני לפי מדד HAQ-DI (Health Assessment Questionnaire Disability Index) ושיפור בנגעים עוריים פסוריאטיים, כפי שנקבע לפי מדד PASI75 (Psoriasis Severity Index) בחולים עם מעורבות של 3% משטח הגוף ומעלה בתחילת המחקר.

החוקרים מדווחים כי לאחר 16 שבועות, שיעורי תגובה לפי ACR20 היו גבוהים יותר משמעותית בזרוע הטיפול ב- Deucravacitinib במינון 6 מ”ג ו-12 מ”ג ועמדו על 52.9% (יחס סיכויים של 2.4, רווח בר-סמך 95% של 1.2-4.8) ו-62.7% (יחס סיכויים של 3.6, רווח בר-סמך 95% של 1.8-7.4), בהתאמה, בהשוואה ל-31.8% בקרב חולים בזרוע הפלסבו.

אירועים חריגים דווחו בשכיחות גבוהה יותר בקרב מטופלים ב- Deucravacitinib, בהשוואה לזרוע הפלסבו (65.7% לעומת 42.4%, בהתאמה). האירועים הנפוצים ביותר בזרוע ההתערבות כללו נזופרינגיטיס, סינוסיטיס, ברונכיטיס, פריחה, שלשול וכאבי ראש. מרבית האירועים היו בחומרה בדרגה קלה או מתונה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי Deucravacitinib הדגים יעילות ובטיחות בחולים עם פסוריאזיס, כאשר הממצאים עולים בקנה אחד עם תוצאות מחקרים קודמים להערכת הטיפול.

Ann Rheum Dis. 2022

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה